Şemsettin Ulu, Bursa´dan selam gönderdi

Şemsettin Ulu, Bursa`dan selam gönderdi

Şemsettin Ulu, Bursa´dan selam gönderdi
Hemşehriler 4.04.2010 14:36:00 2806 0

1993 yılında komiserlikten emekli olan Şemsettin Ulu, çalışma hayatına oğlu Ersan’la birlikte bebe giyimi ve tuhafiye çeşitleri üzerine satış yaptıkları mağazada devam ediyor. Bursa’daki işyerinde ziyaret ettiğimiz Şemsettin Ulu, emekli olduktan sonra vaktini değerlendirmek için ticaret yapan oğluyla birlikte çalışmayı sürdürdüğünü bildirdi.

1946 yılında Darende’de Köşger Ali Ulu’nun dört çocuğunun üçüncüsü olarak dünyaya gelen Şemsettin Ulu, ilk ve orta öğreniminin ardından girdiği Polis Akademisi’nden 1968 yılında başarı ile mezun olarak İzmir’de mesleğe başladı. Komiser olan ve Mersin’de uzun süre çalışan Ulu, 1988 yılında atandığı Bursa’da göreve devam ederek 1993 yılında emekliye ayrılarak ikamet ettiği şehre yerleşti. Bursa’ya atanmasını Hulusi Efendi’nin referansıyla zamanın Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı olan hemşehrimiz Ali Kolat’ın yaptığını ifade eden Şemsettin Ulu; “Hulusi Efendi’ye tayin istediğim şehirleri söylediğimde bana ‘Bursa’da çalışırsın emekli olunca da oraya yerleşirsin’ buyurmuştu. O muhterem zatın sözü yerini buldu, emekli olunca buraya yerleştim” dedi.

Çevresinde ‘Komiser Amca’ olarak tanınan Şemsettin Ulu, gazetemiz aracılığıyla bütün hemşehrilerimize selamlarını gönderdi.


Anahtar Kelimeler: