Kuş Gribine hazırız!

Kuş Gribine hazırız!

Kuş Gribine hazırız!
13.02.2008 13:50:00 8243 0
Darende İlçe Tarım Müdürü Kürşat Murat Soylu, müdürlük olarak kuş gribine karşı önlemlerin alındığını bildirdi.
Darende Haber’e hazırlıklar hakkında bilgi veren İlçe Tarım Müdürü Kürşat Murat Soylu, göçmen kuşların göç mevsimi başlaması nedeniyle bu göç yollarında olan Türkiye’de halk arasında Kuş Gribi olarak bilinen Avian İnfülenza hastalığından etkilenmemesi için Darende’de çalışmalara başladıklarını bildirdi. Kuş gribi hastalığı ile ilgili olarak Darende’de bir dizi çalışma yapıldığını kaydeden Soylu, “Son yıllarda dünyamızda ve ülkemizde kuş gribi hastalıklarından etkilenilmemesi için yoğun çaba sarf edilmektedir. Bu amaçla bakanlığımız tarafından çeşitli önlemler alınmıştır. Bakanlığımız tarafından kuş gribi hastalığına karşı kullanılmak üzere malzeme alımı gerçekleştirilmiş olup bütün illere gönderilmiştir. İl müdürlüğümüzde gelen malzemelerden ilçemize de göndererek kuş gribine karşı önlemlerimiz başlamıştır” dedi.
Kuş Gribi hastalığı konusunda personelin bilinçlendirilmesi konusunda da çalışmaların olduğunu belirten Soylu, “Ayrıca Bakanlığımız tarafından kuş gribi hastalığına karşı daha etkin bir mücadele için bu hastalığa karşı eğiticiler tarafından eğitim seminerleri düzenlenmiştir. İl Müdürlüğümüzün destekleri ile Müdürlüğümüzce hastalık hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla yazılı açıklamalar, tanıtıcı kitapçık ve cd desteği yapılmaktadır. Bu uygulamaların toplumun bilgilendirilmesi, duyarlı ve tedbirli olunmasını sağlayabilmek hastalığın yayılması ve topluma zarar vermesini asgari düzeye indirmede rol oynayacağı aşikardır. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek olup toplumumuzun kuş gribi hastalığına karşı alınan ve istenilen önlemlere karşı daha duyarlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
İlçe Tarım Müdürü Kürşat Murat Soylu, hastalığın belirtilerinin insanlarda ateş, boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrıları, kuru öksürük, solunum güçlüğü gibi grip belirtilerinin yanı sıra, kuş gribinde farklı olarak karın ağrısı ve ishal de görülebilmekte olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler: