Darende, BBP liderini unutmadı

Darende, BBP liderini unutmadı

Darende, BBP liderini unutmadı
Gündem 4.03.2010 10:56:00 1962 0

Helikopter kazasında yaşamını yitiren eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu vefatından önce Darende’ye en son geliş tarihi olan 16 Şubat’ın yıl dönümünde yapılan törenle anıldı. Anma törenine katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Muhsin Yazıcıoğlu’nun milletinden başka hiç kimse diyet borcu olmayan bir iktidarı gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Darende Tiryandafil Otel’de gerçekleşen törene, BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Anma programının açılış konuşmasını yapan BBP İlçe Başkanı Ali Gök’ün ardından kürsüye davet edilen Yusuf Yazıcıoğlu “Unutmadınız, unutmayacaksınız, bizi sevindirdiniz, Allah razı olsun sizden. Fazla konuşamayacağım içim dolu. Darendelilere ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Görev hepimize düşüyor

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de Yazıcoğlu’nın kazadan bir gün önce yaptığı bir toplantıda, ‘Nerede, hangi dağın başında öleceğimiz değil’ sözlerini ifade ettiğini ve sanki olacakları dile getirdiğini kaydetti. Ürgüp; “Emaneti büyük, dolayısıyla görev hepimize düşüyor. Burada toplanarak veya toplantılar yaparak onu sadece anmakla yetinemeyiz. Onun en büyük ideali olan ‘Büyük Türkiye, Türk-İslam idealini, ülkücü hareketi kendi anlayışımız doğrultusunda, onun bize öğrettikleri ile yürütmek zorundayız” dedi.

Diyet borcu olmayan bir iktidar

Muhsin Yazıcıoğlu’nun milletin muktedir iktidarını gerçekleştirmek istediğine dikkat çeken BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç ise “Muktedir iktidar derken milletinden başka hiç kimse diyet borcu olmayan bir iktidarı gerçekleştirmek istiyordu” dedi.

Yazıcıoğlu’nun birileri ve dış güçlerin desteğiyle iktidara gelip bugünlerden farkı olmayan bir yönetim şeklini sergileyerek iktidar olmayı hiçbir zaman arzu etmediğini ifade eden Tunç; “Birgün kendisine iktidar ve Başbakanlık garantisi verip, karşılığında milletin malına haksız kazanca göz dikenlerin tekliflerini reddeden Yazıcıoğlu ‘Ben size boşa iğneyle kuyu kazar gibi siyaset yaptırmıyorum. İşte bunların desteğiyle iktidara gelip, gelince de diyet borcunu bunlara ödemek istemiyorum. Milletin muktedir iktidarı derken de bunu kastediyorum’ sözleriyle bize büyük bir ders vermişti. Onu unutmayacağız ve unutturmayacağız, ayak izlerine basarak onun davasına sahip çıkacağız. Onun davası Allah’ın davasıydı, biz aynı seferde yolumuza devam edeceğiz. Onun ardından hepimiz bir Muhsin Yazıcıoğlu gibi davranmalıyız” diye konuştu.

Programda ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu için yazılan şiirler okundu. Darende’ye yaptığı en son ziyarette çekilen fotoğraflardan oluşan sunumda ise Yazıcıoğlu’nun sesinden okuduğu “Üşüyorum” ve diğer şiirleri seslendirildi. İzleyicilerin sunumlar sırasında duygulandığı gözlendi.


Anahtar Kelimeler: