Hayati İnanç, Can veren pervanelerde anlatacak

Hayati İnanç, Can veren pervanelerde anlatacak

Hayati İnanç, Can veren pervanelerde anlatacak
Gündem 4.03.2010 10:53:00 4826 0

Avukat Hayati İnanç, TRT 2 kanalında sunucu ve danışmanlığını yaptığı “Can Veren Pervaneler” programında, Darendeli mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulûsi Efendi’yi anlatacak.

Cumartesi geceleri 23.15 saatinde yayınlanan programının Mart ayındaki konusunu Hulûsi Efendi’nin divanı ve şiirlerine ayıran İnanç, sözlerin açıklamasını yapacakları programda şairi eserleriyle anlatmaya çalışacaklarını söyledi.

Günümüzün Fuzuli’si

İlgi çeken ve edebi çevrelerin dikkatle takip ettiği program hakkında bilgi veren Hayati İnanç Hulusi Efendi’nin, yüzyılımızın ender, örnek ve muhteşem dizelerini içeren sözleri kaleme alan önemli bir divan şairi olduğunu bildirdi. İnanç; “Şiirlerinde dile getirdikleri ile günümüzün Yunus Emre’si, Fuzûli’si olan Hulûsi Efendi, dolu dolu geçen yaşamının yanı sıra derin manalar içeren sözleriyle tanınmaktadır. Ayrıca tasavvufi yönüyle de bir gönül sultanı olan Hulûsi Efendi, şiirlerinde tasavvufi ağırlığın yanı sıra yaşama dair sözleri oldukça ustaca kaleme almıştır. Darendeliler ve gönül dostlarının merakla izleyeceği programımızda onu anlatmaya çalışacağız” dedi.

Can Veren Pervaneler’de edebiyatın birbirinden seçkin örnekleri hikayeleri ile beraber sohbete konu ederek ara ara müzikle süslediklerini ifade eden Hayati İnanç geçmişteki örneklere bakarak; günümüzde yaşanan bazı sosyal ve siyasal hadiseleri; bazen mizah; bazen de hikmet penceresinden izlenerek hayatımıza renk katacak biçimde sunmaya çalıştıklarına dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler: