Göz merkezi açıldı

Göz merkezi açıldı

Göz merkezi açıldı
Sağlık 13.02.2008 13:49:00 9666 0

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesinde doktor eksikliği nedeniyle son sistem teknoloji ile donatılıp atıl halde bulunan göz servisi hizmete açıldı.

Bölgenin son teknoloji ile donatımı yapılan en iyi hastanelerinden biri olan Darende Devlet Hastanesi servislerdeki doktor eksikleri yüzünden bazı servisler çalışmazken en son açılan göz hastalıkları merkeziyle birlikte ilçedeki bir eksiklik daha giderilmiş oldu. En ufak bir göz hastalığı için Malatya’ya giden hastalar artık haftada bir gün Malatya Beydağı Devlet Hastanesinden gelen göz doktorları sayesinde muayene ve tedavileri ilçede yapılacak.

Tüm hastaların kayıt, muayene, tedavi ve ameliyatlarının yapılabildiği hastaneye ilk günden 150 vatandaş göz muayenesi yaptırmak için sıraya girdi. Hastanenin en yoğun bölümlerinden biri haline gelen göz servisinin açılmasından dolayı vatandaşlar uygulamadan memnun kaldığı gözlendi.

Doktorların rotasyon usulü ile haftada bir kez gelmesi nedeniyle yoğunluğun üst düzeyde olduğu hastanede günde 50 hastaya bakılıyor. Uygulamadan memnun olan fakat gözlük alımı yada çerçeve gibi ihtiyaçların alımı için tekrar Malatya’ya gitmesinin zor olacağı beyan eden vatandaşlar, ilçeye acilen bir gözlükçü dükkanının açılması gerektiğini söylediler.

Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metin Gülseren ilçe halkının sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü girişimde bulunduklarını son teknoloji ile donatılan hastanenin bazı bölümlerinde doktor eksikliğinin bulunduğunu bunların giderilmesi için gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.

Darende Kaymakamı Vural Karagül’un doktor eksikliği konusunda bir çok katkılarının olduğun söyleyen Gülseren, şu anda K.B.B servisinin hazır olduğunu, ilk etapta rotasyon usulüde olsa bir doktorun gelmesi durumunda ilçe halkının bu yöndeki eksikliğinin de giderileceğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: