Şoförler seçimini yaptı

Şoförler seçimini yaptı

Şoförler seçimini yaptı
Gündem 4.03.2010 10:40:00 2589 0

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na Kasım Gücük yeniden seçildi. Bir önceki seçimde karşısına rakip olarak çıkan ağabeyi Osman Gücük’ü açık ara farkla yenen Kasım Gücük, kullanılan 206 oydan 129’u alarak rakibi Zeki Bozkurt’a karşı güven tazeledi.

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın olağan kongresi 20 Şubat Cumartesi günü Esnaf Kefalet Salonunda gerçekleşti. Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Başkanı Ali Evren ile 20’ye yakın oda başkanı, şoförler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kongrede iki aday yarıştı.

4 yıllık faaliyet raporunu okuyan Kasım Gücük, zamanın gelişen şartları içerisinde üzerlerine düşen görevi en verimli biçimde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Sektörel bazda mesleği ve odayı ilgilendiren değişiklikleri, yeni hizmetleri üyelerle paylaşarak faydalı olmaya çalıştıklarına dikkat çeken Gücük, şoför esnafının işini kolaylaştıracak her türlü hizmeti Darende’ye taşımaya gayret ettiklerini bildirerek, rakibine başarılar diledi.

Dördüncü döneme seçildi

Daha önceden 3 yılda bir yapılan seçim geçtiğimiz yıl gerçekleşen yasal düzenleme ile dört yıla çıkarılırken 1999’dan beri 3 dönem üst üste seçilen Kasım Gücük iki ayrı liste ile girilen seçimden galip çıktı.

Oldukça çekişmeli geçen seçim öncesi sürecin ardından kullanılan 206 oydan 1’i geçersiz sayılırken, Zeki Bozkurt 76 oy Kasım Gücük ise 129 oy aldı. Oyların açıklanması ile omuzlara alınarak sevgi gösterisinde bulunan Kasın Gücük, yaptığı teşekkür konuşmasında, seçimlerin demokrasinin bir ürünü olduğunu ifade etti. Gücük, bugüne kadar olduğu gibi herkese eşit mesafede olacağı ve elinden gelen her hizmeti Darende, şoförler ve yolda olan herkes için kullanacağını kaydetti.

Seçilen yeni yönetim

Kasım Gücük’ün Başkanlığında Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kuruluna, D. Mehmet Pekdemir, Harun Eke, Şeyhamit Ayhan, Osman Yozgatlı, Hasan Boyraz, Mustafa Kaçak seçilirken, Denetim Kurulu Üyeliklerine de Hasan Çelik, Hüseyin Gözüm ve Sina Derindere seçildi.


Anahtar Kelimeler: