Hemşehrimize Basketboldan paye

Hemşehrimize Basketboldan paye

Hemşehrimize Basketboldan paye
Gündem 4.03.2010 10:27:00 1372 0

BASKETBOL ONUR ÖDÜLÜ DARENDELİ YÜCEL’İN

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Osman Solakoğlu Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nün bu yılki sahibi İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi hemşehrimiz Yrd. Doç Dr. Mustafa Yücel, oldu. Yücel aldığı ödülün çok anlamlı olduğunu belirtti.

Günpınar Köyünden olan akademisyen hemşehrimiz Mustafa Yücel, Türk Basketboluna uzun yıllar her alanda hizmet etmiş olan eski Federasyon Başkanı Osman Solakoğlu`nun anısına basketbola ve topluma faydalı olacak şekilde yaşatmak hedefiyle TBF ve Solakoğlu ailesi tarafından düzenlenen ve Efes Pilsen - Türk Telekom müsabakası öncesinde ödülünü aldı.

“Malatya adına aldım”

Yücel; "Osman Solakoğlu ödülü Türk Basketbol`unun en önemli ödüllerinden bir tanesi. İşin profesyonel boyutu olmadan, tamamıyla 12 kategoride, tamamıyla Türk gençliği ve basketboluna hizmete ve eğitime yönelik bir çalışma. Böyle büyük ve anlamlı bir ödülü aldığım için çok mutluyum. Her zaman söylediğim gibi bireysel anlam dışında ödülü Malatya adına aldığım ve Malatya`ya getirdiğim için çok daha sevinçliyim. Bu önemli ödülü Efes Pilsen - Türk Telekom maçı öncesinde almam ve SKY Türk`ten canlı yayınlanması da ayrı bir gurur verici durum oldu. Üç gün anlatamayacağım kadar heyecanlıydım. Şuan bu ödülü alan 5 kişiden biri oldum. Malatya`da bu ödülü alan illerden birisi olarak federasyon nezdinde tarihe geçti. Malatya ve ben Basketbol tarihinde bir yer açtık ve o tarihte yerimizi aldık. Bu yüzden çok mutluyum" dedi.

Türkiye Kupası için girişim

Yücel, Basketbol Türkiye Kupasının bir ayağının Malatya`da yapılması için girişimlerinin olduğunu kaydederek, "Sportif anlamda ne kadar organizasyon ve ligde temsil gücünüz artarsa, federasyon ve ulusal basının da gözü üzerinizde oluyor. Tabi üç yıl önce basketbol birinci liginden kıl payı döndüğümüz bir takımımız, son zamanlarda da üzülerek söylüyorum ki, Malatyaspor`un sıkıntılı durumu basını ve Türk spor camiasını Malatya`mızın hak ettiği ilgiden mahrum bırakıyor" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: