Ecza deposundan iş dünyasına...

Ecza deposundan iş dünyasına...

Ecza deposundan iş dünyasına...
Hemşehriler 4.03.2010 10:13:00 3009 0

Ecza deposu işletirken piyasadaki talebi görerek palet üretim sektörüne giren Muharrem İşcen, Amerika’dan Rusya’ya, Lübnan’dan Türkmenistan’a, İsveç’ten Finlandiya’ya kadar dünyaya ürün göndermeyi başardı.

İhracatçıların çok kullandığı bir ürün olan ahşap palet ve sandıkları üreterek yılda bir milyon adet kapasite ile çalışan Erpalet, talebe uygun çeşitleriyle sektörün en gözde firmalarından birisi olduğunu Mersin’den dünyaya duyurdu.

Sivas Lisesi’ni bitirdi

Darende’nin Baytarbağı Mahallesinden merhum Mehmet İşcen’in 4 çocuğunun en büyüğü olan Muharrem İşcen’in yaşam öyküsü 1965 yılında başlar. Başarılı bir çocuk olan Muharrem, ilk ve orta öğrenimin ardından birçok ünlünün de mezun olduğu, başarının adresi sayılan Sivas Lisesi’ne girer ve iftihar listesinde yer alarak mezun olur. Bu sırada ecza deposu işleten babasının yanında ticareti öğrenen ve işlere yardımcı olan Muharrem İşcen, Darendelilik genleriyle para kazanmayı tercih ederek genç yaşında aktif iş hayatına atılır.

İlaç sektöründen geldi

Aile bir süre sonra Mersin’e taşınarak ilaç sektöründeki çalışmasını sürdürür. Bu arada Muharrem İşcen Hacılarlı Emirler ailesinden Ömer Yıldırımel’in kızı Eczacı Hamide hanımla evlenir. Bu evlilikten Eren ve Mehmet Efe isimli iki evlatları dünyaya gelir. Eşiyle beraber çalıştırdıkları eczane devam ederken kendisine yeni ticari araştırmalar yaparak boş vaktini değerlendirmek isteyen Muharrem İşcen, 2004 yılında piyasadaki talep karşısında küçük birkaç makineyle palet üretimine başlar.

Isıl işlemli üretim

İçindeki esnaflık ruhuyla yeni bir sektöre yelken açan Muharrem İşcen, kısa sürede tutunup üretimi artırarak kapasiteyi çoğaltmaya başlar. İşleri her geçen gün gelişen İşcen, ürettiği paletlerdeki müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurarak yaptığı araştırmalarla ağacından ısıl işlemine, nakliyesinden ürün teslimine kadar ekibiyle işlerini çok sıkı takip eder. İşcen, teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek, 6 bin metrekarelik alanda 20’nin üzerinde insana istihdam sağlayarak İşpalet adlı ikinci firmasını da kurar, firmanın satış müdürlüğüne hemşehrimiz ve akrabası Sameddin Erkarkın’ı getirir.

İhracat mallarını taşıyor

Ürettiği paletlerin tamamına yakını ihracat ürünleriyle birlikte yurtdışına gittiği için sağlamlık ve dayanırlık oranlarını maksimum düzeyde tutmak amacıyla gelişen teknolojiyle ısıl işlem fırınlarını donatan İşcen, standartlara uygunluk belgeleriyle de ürünlerinin kalitesini kanıtlamaktadır. Ürünün en önemli özelliğinin sağlamlık olduğunu açıklayan İşcen orman ürünlerini özenle seçip, dikkatle işleyip müşteriye ulaştırdıklarını ve duyulan güvenle sürekliliği sağladıklarını anlattı.

Sektördeki tek Darendeli

Muharrem İşcen ihracat yapan firmalar başta olmak üzere nakliye işinde çok kullanılan bir malzeme olan palet üretimiyle Darendeli Nuri Çomu’nun firması Sunar Mısır başta olmak üzere Kalekim, Olmuksa, Tirekutsan, Soda Sanayi, Migros gibi belli firmalara ürün yetiştirmenin yoğunluğu ile çalışmalarını yürütüyor. Muharrem İşcen ayrıca Erpalet – İşpalet markalı ürünlerin Türkiye’den ihraç edilen birçok malı taşıyarak dünyaya ulaşmasında katkı sağlamanın verdiği huzur ve başarı ile Darendeliler içerisinde sektörel bazda ilk ve tek olmanın da gururunu yaşıyor.


Anahtar Kelimeler: