Mevlit kandilinde esnafa ziyaret

Mevlit kandilinde esnafa ziyaret

Mevlit kandilinde esnafa ziyaret
25.02.2010 14:20:00 2307 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Mevlit Kandili nedeniyle esnaflara ve vatandaşlara kandil simidi dağıttı. Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte esnafları ziyaret eden Özkan, İslâmın ışığını yayan Hz. Muhammed’in doğum yıldönümü münasebetiyle kandilin hayırlar ve bereket getirmesini diledi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçedeki esnafları tek tek gezerek kandil simidi dağıttı. Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini temenni eden Özkan yaptığı açıklamada; “O’nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur’an’ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz ederim. Peygamberimiz’in sünnetini daha iyi anlamaya, O`nun örnek hayatını ve ahlakını rehber edinmeye çok ihtiyacımız var. Çünkü Kur’an ve sünnet, bizi sıradan bir canlı olmaktan kurtarıp aslımıza döndüren bir çağrı olarak, bize kendimizi, Rabbimizi ve varoluşun sırrını tanıtan bir hakikat bilgisi olarak 14 asırdır bizleri korumuş, dünya hayatının engebeli yolculuğunda dimdik ayakta durmamızı ve dosdoğru yol üzere yürümemizi sağlamıştır” dedi.

Vatandaşlar da Belediye Başkanı’nın gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, özel günlerde halkla kaynaşma sağladığı için teşekkür ettiler.


Anahtar Kelimeler: