Darendelileri tanıyor

Darendelileri tanıyor

Darendelileri tanıyor
Gündem 12.02.2010 13:31:00 1852 0

Bir süre önce Malatya’ya atanan Müftü Yusuf Gül ilçeleri gezmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen yetkililerle birlikte 12 Şubat günü Darende’de bir dizi temaslarda bulunan Gül, Zaimoğlu Çarşı Camisinde Cuma namazı öncesinde vaaz verdi.

Göreve başlamasının ardından Malatya’nın ilçelerini gezerek tanımaya başladığını kaydeden Müftü Gül, Darende’ye ilk defa geldiğini ancak ilçenin adı çok önceleri duyduğunu ve çok sayıda Darendeliyi tanıdığını bildirdi.

Darendeli ön safta yer alır

Darendelilerin ticaret adamı olduklarına vurgu yapan Gül; “Dürüstlük anlayışıyla örnek bir ticari çalışma sergileyen Darendeliler, hep hayır hizmetlerinde güzel işler sergileyip, ön saflarda yer almaktadır. İlçeden yetişip memleketimize, milletimize hizmet eden en çok sayıda insanı vardır. Ayrıca tarihi, manevi ve kültürel yapısıyla da güzel bir yer olduğunu duyuyor ve biliyoruz, inşallah bugün daha yakından tanıma fırsatımız olacak” dedi.

Cuma namazının ardından Çarşı Camisinde incelemelerde bulunarak İlçe Müftüsü Nurdoğan Türk ve cami görevlilerinden bilgi alan Yusuf Gül, ilçedeki tarihi yapılar, camiler ve din hizmetleri konusunda ziyaret ve görüşmelerde bulunacağını kaydetti.

Müftü Gül ayrıca Darende’ye bağlı Akova ve Yeşiltaş Köylerinde açılması planlanan Kur’an Kurslarının onayı için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan iki uzmanın gelerek gerekli incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

 


Anahtar Kelimeler: