Karneleri reklam yıldızı dağıttı

Karneleri reklam yıldızı dağıttı

Karneleri reklam yıldızı dağıttı
Gündem 31.01.2010 23:12:00 2219 0

Darende’deki Özel Birgül İlköğretim Okulunda yarıyıl tatili nedeniyle yapılan karne töreninde bir konuşma yapan Okul Müdürü Zeliha Yıldız, anne babaların not durumu ne olursa olsun, karnelere bakıp ‘benim payım nedir’ diye kendine sorması gerektiğini bildirdi.

2009-2010 eğitim döneminin yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle Darende ilçesindeki Özel Birgül İlköğretim Okulunda karne programı düzenlendi. Çok sayıda velinin de katıldığı programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Zeliha Yıldız, her anne ve babanın çocuğuyla gurur duyması için sadece iyi bir karne getirmesini beklememesi gerektiğini belirtti.

Daha çok destek verilmeli

Zeliha Yıldız; “Bütün eğitim uzmanlarının kabul ettiği bir gerçek vardır bu sevginin hiçbir koşulu olmadığı tezidir. Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Önümüze iyi bir karne koymayan çocuğun daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Karne çocuğundaki eksikliğin yanı sıra kendi durumunu gözden geçirmesi anlamında da bir belgedir. Anne babalar karnelere bakıp ‘benim payım nedir’ diye kendine sormalıdır” diye konuştu.

Okulda çok sayıdaki öğrencinin onur, takdir ve teşekkür belgesi aldığına dikkat çeken Yıldız, öğretmenler kadar ailelerinde çocukların eğitimi üzerine eğilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Karneleri reklam yıldızı dağıttı

Okuldaki programa katılan reklam ve sinema sanatçısı Mevlüt Acaroğlu da çocukların karne sevincine ortak olmanın heyecanını yaşadığını bildirdi. Çocukların gözlerindeki ışıltının başarıya giden yolda bir gösterge olduğunu ifade eden Acaroğlu, “Çok şanslısınınız, ne güzel böyle okullarda okuyorsunuz. Anne ve babalarınızın size sağladığı bu imkânları asla unutmayınız. Öğretmenlerinizin emeklerini aklınızdan çıkarmayınız” dedi.

Acaroğlu bazı öğrencilerin takdir belgeleri ve karnelerini de vererek, sevinçlerini paylaştı.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da Nadir İlköğretim Okulu’nda öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Kaymakam Uzunparmak yaptığı konuşmada "İlçemizdeki eğitim ve öğretimin mevcut imkânlar ölçüsünde geldiği seviyeye baktığımızda sevindirici bir tabloyu görmekteyiz. Ümit ediyoruz ki, 2. dönemde mevcut tabloyu daha da yüksek seviyeye çıkarmak için okul yöneticileri ve öğretmenlerimizin gerekli gayreti sarf edeceğinden eminim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da 4 bin 800 ilköğretim, 2000 civarında da orta öğrenim öğrencisi olmak üzere Darende’de 6 bin 800 öğrencinin yarıyıl tatiline girdiğini belirtti. Tarak öğrencilere tatilde dinlenirken kitap okumalarını ve ders tekrarı yapmalarını önerdi.

Başarı gösteren öğrenciler Kaymakam Murat Uzunparmak tarafından kırtasiye seti ve kitaplarla ödüllendirildi.


Anahtar Kelimeler: