Fikir alış verişinde bulundu

Fikir alış verişinde bulundu

Fikir alış verişinde bulundu
Gündem 30.01.2010 22:06:00 1881 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçenin ileri gelenleri ve bazı esnafların katılımıyla Öğretmenevinde istişare toplantısı düzenleyerek, çalışmaları hakkında bilgi verip, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Darende’yi modern bir kent yapmak için vargüçleriyle gayret ettiklerine dikkat çeken Özkan, “İlçemizin daha güzel ve yaşanabilir olması, insanlarımızın yüzünün gülmesi, ekonomik canlılığın yaşandığı, sosyal, kültürel ve daha dinamik bir Darende için gece gündüz demeden arkadaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Kendi cebinden harcamış

İsa Özkan, Darende’ye yeni hizmetler kazandırabilmek için Ankara, İstanbul ve Adana gibi kentlere giderek çeşitli temaslarda bulunduğunu, yaptıkları birçok görüşmelerden olumlu yanıt alarak ilçenin gelişmesine ivme kazandıracak çalışmaları gündeme taşıdıklarına vurgu yaptı. Özkan tüm gezilerinde belediyenin bir kuruşunu dahi harcamadan, kendi cebinden ve özel aracını kullanarak hizmet ettiğini kaydederek, bugüne kadar olan çalışmaları ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Çalışmaları anlattı

Özkan açıklamasında; “Kanalizasyon çalışmaları devam ederken ilçenin içme suyu şebekelerini de yenileyeceğiz. Ayrıca elektrikler yeraltına alınarak alt yapıyı büyük oranda çözüme ulaştıracağız. Kanalizasyonun arıtması ihale aşamasına gelmiştir. Tohma yatağında ıslah çalışması yaparak yeni bir görünümle düzenlemeler gerçekleştirilecektir. İçerisinde düğün salonu, toplantı salonu, misafirhane, sinema salonu, çeşitli işyerleri bulunan ve ilçenin otogar ihtiyacını giderecek olan 5 katlı bir bina yapılacaktır. Mezarlıkları düzenleyerek vefat eden hemşehrilerimizin ebedi istirahatgahlarını güzelleştireceğiz, hazırlanan beton kalıplarla başta kimsesiz mezarlar olmak üzere tüm mezarların etrafını yaparak, kaybolmalarını önleyip düzenli bir görünüm almalarını sağlayacağız. (Zengi) Sıtkı Özinal Parkı’nı düzenledik, Heyiketeği Mahallesine yeni bir park yaptık, peynir pazarını düzenledik, istinat duvarları, kaldırımlar ve yol düzenlemeleri gerçekleştirdik. İŞ-KUR ve Belediyemiz tarafından ortak yapılan proje kapsamında 20 tane işsiz vatandaşımıza iş kapısı açılmıştır. Maaşlarını ve sigortalarını AB Hibe fonlarının karşıladığı ve Belediyeye hiçbir maliyeti olmayan 20 kişi çeşitli işlerde çalışmaktadır” dedi.

Borç, 2 milyon 640 bin TL

Belediye’nin yıl içerisindeki faaliyetlerine ilişkin rakamsal bazı değerlendirmelerde de bulunan İsa Özkan, 2009 yılı bütçe gelirinin 3 milyon 57 bin 912 TL olduğunu, bütçe giderinin ise 2 milyon 902 bin TL olarak gerçekleştiğini ifade etti. Özkan, Belediyenin önceki yönetim döneminde İller Bankasından kullandığı araç kredisinin 122 bin TL’sinin, yine önceki dönemde alınan malzeme kredisinden 82 bin TL’nin, geçen yıllarda esnaflardan alınan mal karşılığı 221 Bin TL’nin kendi dönemlerinde ödendiğini kaydetti. 2009 Aralık ayı sonu itibarı ile borçlarının ise 2 milyon 640 bin TL olduğunu söyledi.

62.100 metrekare yeni yapı

2009 yılı içerisinde Belediye Fen İşlerince 62.100 metrekare toplam alana 34 adet yapı ruhsatı verildiğini bildiren Özkan, bunların dağılımının şu şekilde olduğunu belirtti: “9 adet dükkan 1.732 metrekare, 253 adet daire yada müstakil ev 31.094 metrekare, 7 adet işyeri 5.263 metrekare, 1 adet depo 31,44 metrekare ve 1.239 metrekare diğer alanlar”

2009 yılı içerisinde 2 ev ve 1 bahçe yangını olmak üzere 3 yangına anında müdahale yapıldığını kaydeden Başkan Özkan, araç parkını yenileyerek itfaiye, cenaze taşıma ve et taşıma başta olmak üzere hizmetlerde kullanılacak yeni araçlar alacaklarını bildirdi.

Belediyeye ait Beton Kilitli Parke imalat sahasında toplam 21.123 metrekare kilitli parke imalatı yapıldığını, bunlardan 3.608 metrekaresinin yüklenici firma eli ile yaklaşık 2000 metrekaresinin de Belediye işçilerince döşendiğini kaydeden Başkan, imal edilen 5.700 adet beton bordürün 694 metre olarak döşendiğini bildirdi. Özkan ayrıca 12.500 metrekare kilitli parke taşı ile 5.000 adet bordür taşı satışı yapıldığını söyledi.

Başkan Özkan tafsilatlı bir şekilde gelir, gider ve yapılan hizmetlerle projeleri kamuoyuna düzenleyecekleri bir toplantı ile tüm vatandaşlara duyuracaklarını, şeffaf bir yönetim anlayışı ile halkın kafasındaki bütün sorulara mümkün olabildiğince cevap vermeye çalışacaklarını bildirdi.


Anahtar Kelimeler: