Ankara´dan tam destek

Ankara`dan tam destek

Ankara´dan tam destek
Gündem 13.02.2008 13:29:00 5525 0

Haber : İsmail Hakkı Demir

Darende’nin gelişmesine yönelik projeleri takip etmek üzere Ankara’da bazı temaslarda bulunan Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan ve Hulûsi Efendi Vakfı Tanıtım hizmetleri Genel Müdürü Aykut Özel’den oluşan heyet, bakanlar, bürokratlar ve yetkililerle görüşmelerde bulundu. Darende heyeti yaptığı her görüşmeden olumlu yanıtlar alarak ilçeye döndü.

Darende heyetinin bakan ve bürokratlarla olan görüşmelerine Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı’da katılarak büyük destek oldular. Her fırsatta Darende’nin sorunlarıyla yakından ilgilenen milletvekilleri burada da Darende’yi yalnız bırakmadılar.

Projelere büyük destek

Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç’un Bakanlığı döneminde sağladığı destekle Darende’nin iki önemli turizm projelerinden biri olan Günpınar Şelalesinin yeni görünümüne kavuşmasının ardından Darende’nin ikinci önemli projesi olan Tohma Kanyonuna Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’dan büyük destek geldi.

Başbakanlık Tanıtım fonundandan sağlanan ödenek için çalışmalar başladı.

Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile görüşerek Darende turizminin gelişmesinde çok önemli bir proje olan Tohma Kanyonu ile ilgili görüşmelerde bulundular.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise şelale projesinin gerçekleşmesinin ardından ilçenin önemli bir turizm merkezi olduğunu bu vesile ile Tohma Konyonu’nun turizme açılması için gerekli desteğin sağlanacağını bildirdi. Bakan Yazıcı ilçenin tanıtımında büyük katkısı olacak Tohma Kanyonu projesi için Başbakanlık tanıtım fonundan 1 Milyon YTL aktardı. Heyete ayrıca Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı eşlik ederek ödeneklerin çıkmasında büyük destek sağladılar.

Tanıtım fonundan ödenek aktarıldı

Darende’den gelen heyeti makamında kabul eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Darende Kaymakamımız, belediye ve mükemmel hizmetler veren bir vakıfla çok güzel projeler hazırlamış. İlçenin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığım projeleri bakanlık olarak bizler de destekleyeceğiz" dedi. Bakan Hayati Yazıcı Başbakanlık Tanıtım Fonu Daire Başkanı Nevzat Gökçınar’a talimat vererek öncelikle Darende Tohma Konyonu için ilgili ödemeleri yapmasını söyledi.

İlk ödenek hemen geliyor

Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan Tanıtım Fonu Daire Başkanı Nevzat Gökçınar’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgiler verdi. Gökçınar Bakan Yazıcı’nın talimatı üzerine çalışmalara başlanması amacıyla belirlenen 1 Milyon YTL’yi hemen tahsis edeceğini kaydetti.

Su sıkıntısı gideriliyor

Devlet Su İşleri (DSİ), enerji üretimi ve sulamada kullanılmak üzere Gökpınar’dan kanalla gelen sudan Darende ve bazı beldelerin içme suyu ihtiyacının karşılanmasına ilişkin gerekli izinler alındı. DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker ve Etüd Plan Daire Başkanı İsmail Güneş’le makamında bir görüşme yapan Darende heyeti, ilçeyle ilgili önemli bir ihtiyacın daha giderilmesini sağladı. Daha önceden ele alınan ve yazışmaları yapılan konunun detaylarını görüşerek, Gökpınar’dan gelen kanalın Hacılar Elektrik Santrali’ne su alınan T4 Tünelinin girişinden su alınması hususunda mutabakata vardı.

Darende ilçe merkezi, Yenice, Balaban ve Aşağıulupınar Beldelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Gökpınar’dan gelen kanaldan 122 lt/sn su alınarak fiziki arıtma tesisinden geçirilip ilgili yerleşim birimlerine ulaştırılması amacıyla proje geliştiren İller Bankası Genel Müdürlüğü, DSİ’nin gerekli izni vermesiyle çalışmaları hızlandırdı.

Kanalizasyon ve İçme Suyuna Devasa Yatırım

Darende Belediyesi İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokollerle ilçenin genelini kapsayan kanalizasyon ve içme suyu projelerini hayata geçirmek için devasa bir yatırım atağına girdi.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal İller Bankası ile bir süreden beri yapılan görüşmelerde önemli mesafeler katedildiğini söyleyerek; "Darende’nin geçmiş ve geleceğe yönelik en büyük ve de önemli projelerini hayata geçireceğiz. Darende’nin alt yapı sorunu projenin uygulamaya geçilmesiyle çözüme kavuşacak. İlçemizin kanalizasyon ihalesi yapıldı. İhale için 32 firma yarıştı. İhalenin sonucu yapılacak denetlemelerden sonra belirlenecek" dedi.

50 km kanalizasyon yapılacak

Memduh Önal İller Bankası Genel Müdürü M. Behattin Kaptan ile yapılan görüşmeler neticesinde ilçenin kanalizasyon projesinin ihale edildiğini ihaleye almak için teklif veren firmaların incelenmesinden sonra çalışmalara başlanacağını kaydetti. Önal açıklamasının devamında; "İmzaladığımız protokolle Darende’nin kanalizasyon sorununu çözerek yıllarca ilçenin ihtiyacına cevap verebilecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Projesi hazırlandı, keşif bedelleri çıkarıldı, yatırım programına alındı ve ihalesi de yapıldı. Kontrolü İller Bankasınca yapılacak çalışma taşeron firma tarafından yürütülecek. Toplam 50 kilometre uzunluğunda kanalizasyon sistemi kurulacak. Bir yılda tamamlanması hedeflenen çalışma en erken Nisan ayında başlanarak ilçemizin alt yapı sorunu tamamen bitirilmiş olacak" dedi.

Arıtma tesisi kuruluyor

Projeye arıtma tesisi de dahil olduğunu ve Tohma’nın kirlilikten kurtarılacağını da belirten Başkan Önal; "Tohma’nın her iki yakasında ana arterlerde toplanacak kanalizasyon sistemi Gökyar Mahallesi bitimindeki alanda kurulacak olan arıtma tesisiyle son bulacak. Çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak ve Darende en büyük yatırımlardan birisine daha kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Darende Kaymakamı Vural Karagül ve Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan ile birlikte ziyaret ettikleri İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı M. Bahattin Kaptan’la projeler üzerinde görüşmelerde bulundu. Önal, Karagül ve Palakoğlu, Bahattin Kaptan’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

İHL’ye donanım desteği

Darende heyeti Milli Eğitim Müdürlüğü Din Eğitimi Genel Müdürü İrfan Aycan’ı da ziyaret ederek İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinin ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Aycan Darende İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinin bilgisayar donanımındaki eksiklerin giderilmesi için bakım onarım kaleminden ödenek aktaracaklarını söyledi.

Ziyaret edilen bütün devlet erkânına Darende’nin tanıtımını yapan eserler verildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek`e ziyaret

Darende’nin gelişmesine yönelik projeleri takip etmek üzere Ankara’da bazı temaslarda bulunan Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu, AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan ve Hulûsi Efendi Vakfı Tanıtım hizmetleri Genel Müdür Aykut Özel, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’i de ziyaret etti.

Bakan Cemil Çicek’e ilçenin projeleri hakkında bilgilendirildi.

Kültür ve Turizm Müsteşarı

İsmet Yılmaz`a ziyaret

Ulaştırma eski Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarını ziyaret eden Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan Darende’nin turizm, kültür ve sokak sağlıklaştırması projeleri için destek istendi. Komşu ilçemiz Gürün’ün Güneş köyünden olan Müsteşar Yılmaz, bakanlığı döneminde Darende’yi ziyaret ederek bir çok destek sağlamıştı. Yaptığı ziyarette Hulûsi Efendi Vakfının çalışmaları hayır kurumlarına ve diğer vakıflara örnek olmalı diyerek Darende’den övgüyle bahsetmişti.

Darende heyetini makamında kabul eden Yılmaz, Darende’nin projelerine gerekli desteğin sağlanacağı sözünü verdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı

Mehmet Emin Özafşar`a ziyaret

Darende’nin sorunlarını çözmek için Ankara’ya giden heyet Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar’ı da ziyaret ettiler. İlçenin camileri ve çalışmalar hakkında Özafşar’ı bilgilendiren heyet, müftülük sitesi, cami lojmanları ve camilerin onarımı ile ilgili destek istendi.



Anahtar Kelimeler: