Açık liselilerin şansı yaver gitti

Açık liselilerin şansı yaver gitti

Açık liselilerin şansı yaver gitti
Eğitim 30.01.2010 21:26:00 2390 0

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle açık öğretim liselerinde öğrenim gören öğrenciler de sınav heyecanını yaşadı. Daha önceden il merkezlerinde yapılan sınavların yeni düzenlemelerle bazı ilçelerde gerçekleşmesiyle öğrenciler Darende’de bu yıl ikinci defa açık öğretim lise sınavına katıldı.

Edinilen bilgilere göre Malatya’ya bağlı Kuluncak ilçesi ile Sivas’ın Gürün ilçesinden açık öğretim sınavına girecek öğrencilerin Darende’yi tercih ederek burada imtihana girdiği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı gözetmenlerinin iştirak ettiği ve Darende Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapılan sınavla özellikle il merkezlerine uzak iki ilçedeki öğrencilerin Darende’yi tercih ederek sınav stersinin yanında yol zahmetini çekmekten kurtuldu. Ayrıca tek okulda sınavın yapılıyor olmasının da öğrencilerin şehir merkezlerindeki gibi okul arama derdine son verdi.

Toplam 220 öğrencinin 12 salonda 2 gün boyunca 4 oturum halinde yapılmaya başlanılan sınavla, eğitimlerini tamamlayanlar lise diploması almaya hak kazanacak.


Anahtar Kelimeler: