Miniklerin okuma bayramı

Miniklerin okuma bayramı

Miniklerin okuma bayramı
Eğitim 30.01.2010 21:24:00 2672 0

Darende Özel Birgül İlköğretim Okulu’nun birinci sınıfı öğrencileri düzenledikleri Okuma Bayramı programı ile başarılarını ortaya koyarken, geleceğe yönelik hedeflerini ve mesleki tercihlerini de parodilerle sergiledi.

Okul salonunda çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşen ‘Okuma Bayramı’nda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, öğrencilerin yaptığı gösterileri beğeniyle izlediğini ve çok başarılı bulduğunu kaydederek; “Bize düşen görev bu cevherleri işlemektir. Elmasın bile işlenmezse cevherini gösteremediği gerçeğinden yola çıkarak insan da işlenebildiğinde büyük başarılar gösterebileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bizim çocuklarımız başarılı, yeter ki onlara bu fırsatı verelim. Tabi bu okulumuzdaki çocuklar çok şanslı, ben aynı ilgiyi devlet okullarımızın da göstermesini bekliyorum” dedi.

Okul Müdürü Zeliha Yıldız da öğrencilerin yetişmesinde okul ve öğretmenler kadar velilerin de katkılarının olduğunu kaydederek, ailelerin çocukların eğitimiyle yakından ilgilenmesinin başarıyı artırdığına dikkat çekti. Çocukların kısa sürede okumayı öğrenerek, kişisel yeteneklerini ortaya koyduğuna vurgu yapan Yıldız; “Öğrendikleri her yeni bilgiyi ifade etmeleri, bu tür etkinliklerle kendilerini topluma anlatmaları çocukların özgüvenini ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Çocukların okuma belgeleri aileleri tarafından sevgi gösterileriyle verilirken, anne babalar, sahneye çıkan minikleri kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntülemek için bir biriyle yarıştı.


Anahtar Kelimeler: