Başkanın şaşırtan hareketi

Başkanın şaşırtan hareketi

Başkanın şaşırtan hareketi
Gündem 19.01.2010 17:17:00 3831 0

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’yi öldüren ve Papa 2. Jean Paul’ü yaralayan Mehmet Ali Ağca’nın sona eren 30 yıllık cezaevi hayatının ardından 5 yıldızlı lüks bir otele yerleşmek için geldiği sırada yakınında korumalık yapanlardan biri de Darende’ye bağlı Aşağıulupınar beldesinin eski Belediye Başkanı Eyüp Erdem çıktı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Ağca’ya korumalık yapan eski başkan, geçmişe dayanan aile dostu olduklarını söyledi.

Eyüp Erdem, kamuoyunda PKK’lı olarak bilinen Mahmur kampından dönen terör örgütü sempatizanlılarının sevgi gösterileriyle karşılanmasına çok içerlediğini ve buna karşılık olarak kendisinin de Ağca’nın tahliyesinde yanında yer almayı tercih ettiğini kaydetti. M. Ali Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca ile sürekli görüştüklerini ve aile dostu olduklarını ifade eden Erdem, Malatya Hekimhanlı olan Ağca’ya bir hemşehri olarak destek olmak için yanında yer aldığını bildirdi.

Eyüp Erdem, 1994-1999 (RP) ve 1999-2004 (FP) yılları arasında Darende`ye bağlı Aşağıulupınar beldesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapmıştı.


Anahtar Kelimeler: