Başarısıyla gururlandırdı

Başarısıyla gururlandırdı

Başarısıyla gururlandırdı
Gündem 19.01.2010 09:42:00 6795 0

HSYK Yargıtay`da boş bulunan 34 üyelik için seçim yaptı. Hemşehrimiz Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu da Yargıtay`ın yeni üyeleri arasına girdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaptığı toplantıda Yargıtay`da boş bulunan 34 üyelik için seçim işlemi tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Yıldırım ve Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Uğurlu’nun da aralarında bulunduğu yeni üyeler Yargıtay üyeliklerine seçildi. Boyrazoğlu, 5 Temmuz 1989’da 108 oy alarak Yargıtay Başkanı olan İsmet Ocakçıoğlu’ndan sonra aynı kuruma seçilen ikinci Darendeli unvanını aldı.

Başarısını taçlandırdı

İstanbul-Kartal ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yaptıktan sonra 2003 yılında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan ve kısa bir süre sonra da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na terfi eden Boyrazoğlu, yeni görevi ile hemşehrilerimizin gururu olmayı sürdürdü. İlkeli duruşu, hukukun hassas terazisini yansıtan çalışması ve başarılarının yanı sıra memleket ve hemşehri sevgisini her zaman gönlünde taşıyan Hüseyin Boyrazoğlu’nun Yargıtay Üyeleğine seçilmesi hemşehrilerimiz arasında büyük sevince yol açtı.

İftihar vesilesi

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, ilçemizin yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan Hüseyin Boyrazoğlu’nun Yargıtay’a üye olarak seçilmesinin iftihar vesilesi olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı İsa Özkan da, memleket ve hemşehri sevgisini yüreğinde taşıyan Boyrazoğlu’nun hak ederek seçildiği makama yakıştığını ve bu seçimin Darende adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Özgeçmişi

Eskiden Darende’ye bağlı olan Kulucak’ta dünyaya gelen Hüseyin Boyrazoğlu, göreve 1978 yılında Adıyaman Cumhuriyet Savcısı olarak başlamış; sırasıyla Malatya-Yeşilyurt Cumhuriyet Savcılığı, Adıyaman-Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, İzmir-Kiraz Cumhuriyet Savcılığı, Söke Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcılığı, İstanbul-Kartal ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yaptıktan sonra 2003 yılında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini ifa ederken, Aralık 2003 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: