Gelenekler yaşayarak öğrenilir

Gelenekler yaşayarak öğrenilir

Gelenekler yaşayarak öğrenilir
Eğitim 2.01.2010 15:29:00 2253 0

Darende’deki Özel Birgül Okulları “Aşure Günü” nedeniyle düzenlediği etkinlikte velilere aşure ikramında bulundu. Okulun yemekhanesinde düzenlenen programa çok sayıda veli iştirak ederken çocukları ile birlikte oturanlar, aşurelerden tattı. Velileri buluşturan etkinlikte aşureler öğretmenler tarafından servis edildi.

Programda bir konuşma yapan Özel Birgül Okulları Genel Müdürü Şevki Doğanay geleneklerimizi öğrencilere uygulayarak göstermek amacıyla bu gibi faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gelenekleri öğreniyorlar

Tarihte önemli olayların meydana geldiği, sevinç ve üzüntülere neden olan milletimizin benimsediği duyguları paylaşma adına aşure dağıtarak birlik, beraberlik ve sevgi kavramlarını aşılamaya çalıştıklarını söyleyen Doğanay, çocukların gelenekleri yaşayarak öğrendiğini ifade etti.

Milletimizin gücü ve birliği

Şevki Doğanay; “Velilerimizin katılımıyla düzenlediğimiz aşure etkinliğinde milletimizin son günlerde en fazla ihtiyacı olan bir ve beraber halde güçlü olduğumuzu ifade eden günün anlamına uygun biçimde bir aradayız. Kaynaşma, dayanışma gibi paydaşları hep beraber yaşamaktayız. Sizlerin bu etkinliğe katılması çocuklarınızla beraber, aileler olarak geleneklerimize sahip çıkmanız milletimizin gücünü, birliğini ortaya koymaktadır. Bu tür faaliyetlerde eğitimin bir parçasıdır, çocuklarımız geleneklerimizi yaşayarak öğrenmektedir” dedi.


Anahtar Kelimeler: