Mükemmelliğin şehri; Darende

Mükemmelliğin şehri; Darende

Mükemmelliğin şehri; Darende
2.01.2010 15:17:00 1656 0

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Darende’yi ziyaret ederek ilçenin sahip olduğu değerlerle mükemmel bir yer olduğunu söyledi. Kayseri’de düzenlenen bir toplantıdan Şırnak’a dönerken Darende’yi ziyaret eden Akmaz, ilçeye daha önceleri de uğradığını ve her gelişinde bir yenilikle karşılaştığını bildirdi.

Model bir ziyaret mekanı

Rektör Ali Akmaz, bir süre dinlendiği Somuncu Baba Külliyesi’nin insana huzur veren bir havasının yanı sıra sadeliği, temizliği ve göze hoş görünen bütün detaylarıyla model bir ziyaret mekanı olduğunu belirtti. Prof. Akmaz; “Darende’yi uzun süredir ziyaret ediyorum. Her gelişimde bir yenilikle karşılaşıyorum. Örnek bir ziyaret mekanı olan Somuncu Baba’ya yediden yetmişe, toplumun her kesiminden insanların geldiğini görmek mümkün. Dolayısıyla buraya sevginin, hoşgörünün, kardeşçe yaşamın, paylaşmanın en güzel yaşandığı yerlerden birisi dememiz doğru bir tanımlama olur. Ülkemizin son günlerdeki gündeminde olan konuların çözümü böylesi yerler örnek alınarak çözümlenmeli” dedi.

Manevi önderlerin açılımı

Ülkemizdeki insanların her birinin milletimizin zenginliği olduğuna vurgu yapan Ali Akmaz, sevgi, kardeşlik ve bir olma düşüncesi ile hareket edilerek ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşarken, ortak değerlerimize de sahip çıkılması, her türlü ayrımcı düşünceden öte olunması gerektiğini ifade etti. Bu anlamda Mevlâna, Somuncu Baba gibi önderlerin insanlara yön veren nasihatlerinin uygulanmasında fayda olacağını sözlerine ekledi. Darende ziyaretlerinde gördüğü önemli bir hususunda Hulûsi Efendi Vakfı tarafından ilçede gerçekleştirilen çalışmayla hizmetlerin oldukça güzel yönetilerek doğru kanalize edildiğini, bir sivil toplum kuruluşunun böylesine örnek faaliyetlerde bulunmasının da takdire değer olduğunu kaydetti.

Potansiyeli ayağa kaldıracak

 Bu yıl kurulan Şırnak Üniversitesi`nde 15 Eylül’de göreve başlayan Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, ayrıca üniversitenin Şırnak’ın potansiyelini ayağa kaldıracağını söyledi.

Rektör Akmaz, ‘İlk etapta kurulan 3 fakülte bulunuyor. Bunlar ilahiyat, iktisat ve mühendislik fakülteleridir. Fiilen çalışmakta olan Şırnak ve Cizre’deki 2 yüksek okulumuzda da çocuk gelişimi, makine, muhasebe ve bilgisayar bölümleri bulunmaktadır. Mühendislik bünyesinde; makine, maden ve endüstri bölümleri yer alacak. Bunlara ilaveten petrol ve çevre mühendislikleri de eklenebilir. İlahiyat tek bölüm, İktisat ise 3 veya 4 bölümden olacak’ dedi.

Bölümlere ilk etapta bin 400 öğrenci alındığını kaydeden Akmaz, "Üç dört seneye kadar kampüs oluşturulacak. İlk etapta 4 bin öğrenci ve 100 civarında akademik personel düşünüyoruz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: