Anıları canlandırdı

Anıları canlandırdı

Anıları canlandırdı
Hemşehriler 2.01.2010 15:10:00 2328 0

Darende’nin Günpınar Köyü’nden olup Malatya’da ticaret yapan Nahit Sözen’in oğlu Umut, babasının doğduğu, kentin ‘Beşkonaklar’ diye bilinen tarihi evlerinden birini şehre özgü yöresel lezzetlerin ikram edildiği restorana çevirdi.

Umut Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onarılan 5 konaktan dedesi yorgancı Hacı Süleyman Efendi’nin uzun süre oturduğu, babasının dünyaya geldiği ve büyüdüğü evi kiralayarak ‘Beşkonaklar Malatya Mutfağı’ adıyla şehrin yöresel tatlarının sunulduğu iki katlı bir restorana dönüştürdüklerini bildirdi. Konağın avlusundaki dut ağacını dedesinin diktiğini anlatan Sözen, ticaret yapmanın yanı sıra yöresel tatları sundukları bir işletmeyi Malatya’yla özdeşleşmiş tarihi bir yapıda hizmete açmanın kıvancını yaşadıklarını belirtti.

Umut Sözen, Malatya’nın popüler mekanları arasında yer alan restoranda, Darende kebabı, geleli kebabı, kiraz yaprağı sarması, analı kızlı, yumru köfte, etli tirit, kağıt kebabı, erişte çorbası, yoğurtlu çorba ve benzeri çeşitlerin yanı sıra kafeterya olarak da hizmet verdiklerini ‘Beşkonaklar Malatya Mutfağı’nın açık ve kapalı mekanları, nostaljik döşemeli odaları ile özel toplantı, davet gibi etkinliklerde de müşterilerini memnun edecek nitelikte olduğunu kaydetti. Tel: 0422 3260051


Anahtar Kelimeler: