Dünyada ilk Darendehaber´de çıktı

Dünyada ilk Darendehaber`de çıktı

Dünyada ilk Darendehaber´de çıktı
Gündem 7.01.2008 18:52:00 24107 0

HABER: İSMAİL HAKKI DEMİR

DAHA NE KARDAR SAKLAYABİLİRDİK!

 Peygamber Efendimizin annesi Hz. Amine’nin kabrinin Suudi Hükümeti tarafından yerle bir ettiğinin görüntülerini ne kadar saklayabilirdik.

Sorumlu gazetecilik örneği göstererek peygamber efendimizin muhterem annelerinin kabrini son halinin resimlerini   Hulûsi Efendi Vakfı`ndan sizler için alarak Darende Haber`in sayfalarına taşıdı. Dünyada ilk kez Darende Haber sitesinden yayınlanan bu resimler gündem oluşturacak.

Medine’de ki Neccaroğullarından olan Peygamberimizin dayılarını ziyaret ettikten sonra dönerken Ebva Köyü’nde miladi 577 tarihinde vefat eden Hz. Amine annemizin mezarı içler acısı haldeyken, bu resimleri nasıl saklayabilirdik.

Hz. Âmine’nin kabri eskiden köy iken şimdi vadi halini alan Ebva Vadisinde bulunan bir tepededir. Osmanlı devrinde kabir bir türbe içine alınmış, iki ucuna mezar taşları dikilmiş, burası daha sonra Suudi Hükümeti tarafından yıktırılmış, ziyaretler de yasaklanmıştı.

Malatya’nın Darende İlçesinden giden bir grup hacı Hz. Amine annemizin kabrinin bulunduğu yere çok zor şartlarda giderek kaybolan mezarını taşlarla belirgin hale getirerek, insanlık dersi verdi. Dünyada sadece Darendehaber.com da olan bu görüntüleri yasak da olsa daha fazla saklayamadık, Darendehaber okurları için yayına verdik.

DÜNYADA TEK DARENDEHABER.COM’DA OLAN

HZ. AMİNE’NİN KABRİNİN RESİMLERİ

DARENDE HABER GAZETESİNİN DÜNYADA İLK KEZ YAYINLADIĞI HZ. AMİNE ANNEMİZİN GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEM OLUŞTURDU. HULÛSİ EFENDİ VAKFI`NDAN ALINAN RESİMLERİ GÜNDEME TAŞIYAN DARENDE HABER`İN BU HABERİ GÜNDEM OLUŞTURDU...

DAHA FAZLA SAKLAYAMADIĞIMIZ BU RESİMLERİ UMARIZ YETKİLELERDEN ÇÖZÜM GELİR.


Anahtar Kelimeler: