Darende´yi yeşillendirmek için büyük çaba

Darende`yi yeşillendirmek için büyük çaba

Darende´yi yeşillendirmek için büyük çaba
Gündem 5.12.2009 23:55:00 2096 0

Darende’de Kaymakamlık etrafı çıplak dağlarla kaplı olan ilçenin yeşillendirilmesi için bir ağaçlandırma kampanyası başlattı. Geniş katılımlı çalışma ile 107 hektarlık alana 150 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, ilçenin etrafının yeşillendirilmesi amacıyla başlattıkları fidan dikme çalışmalarına katıldı. İlçenin yeşile bürünmesi amacıyla kapsamlı bir çalışmanın startını verdiklerini söyleyen Kaymakam Uzunparmak, önümüzdeki ilkbaharla birlikte 150 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacaklarını bildirdi.

150 bin fidan dikilecek

Murat Uzunparmak, ağaçlandırma seferberliği kapsamında Malatya’nın bütün ilçelerinde olduğu gibi Darende’de de harekete geçerek yörenin doğal yapısına uygun çoğunluğu çam fidanı ve badem tohumlarını toprakla buluşturmaya başladıklarını belirtti. Uzunparmak; “107 Hektarlık bir alanda toplamda 150 bin civarında fidan dikimini hedefliyoruz. İlk aşamada 23 bin civarında fidan diktik, 15 bin de badem çekirdeği gömüldü. İlkbaharla birlikte 150 bin fidana ulaşmayı planlıyoruz. Daha güzel bir Darende için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Köy korucuları, öğrenciler, memurlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının fidan dikim kampanyasına destek verdiği çalışma ile Darende’nin Kayseri tarafından girişinde yer alan yamaçlar teraslanarak ağaçlandırıldı.

Fidan dikimine Kaymakam Uzunparmak’ın yanı sıra, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Koray Kartal, Cumhuriyet Savcıları Sibel Çetin ve Soner Çetin, Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Erdoğan da katıldı. İşçiler ve dikime katılan öğrencilerle birlikte yöneticilerde çok sayıda fidanı toprakla buluşturdu.


Anahtar Kelimeler: