Hakkı Tunç 120 öğrenciyi giydirdi

Hakkı Tunç 120 öğrenciyi giydirdi

Hakkı Tunç 120 öğrenciyi giydirdi
Eğitim 5.12.2009 23:52:00 5786 0

Hakkı Tunç İmam Hatip’teki 120 öğrenciyi giydirdi

İşadamı Hakkı Tunç Hulusi Efendi Vakfı aracılığıyla, 35 yıldır devam ettirilen geleneği sürdürerek Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 120 öğrencinin tamamına okul kıyafetlerini hediye etti.

1974 yılında öğrenime başlayan Darende İmam Hatip Lisesi’nde okuyan bütün okul öğrencilerinin kıyafetleri, hayırsever işadamı Hakkı Tunç tarafından, çeşitli alanlarda hayri hizmetlerde bulunan Hulusi Efendi Vakfı aracılığıyla hediye edilmeye devam edildi.

Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi’nde Elbise giydirme ve okul aile birliği toplantısı seçimini yapmak üzere bir toplantı düzenlendi. Okulda öğrenim gören kız ve erkek öğrencilerin tamamına okul yönetimi tarafından belirlenen tüm kıyafetler vakıf aracılığıyla hediye edilerek okumaya teşvik olmaları sağlandı.

1974’den beri hediye ediliyor

İstiklal Marşı okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Önal, okulun eğitime başladığı 1974 yılından bu güne kadar her yıl bütün öğrencilere Hulusi Efendi Vakfı tarafından baştan aşağı bütün kıyafetlerinin hediye edildiğini ve yıllardır bu güzel geleneğin devam ettiğini bildirdi.

Unutulmayan hediye

M. Ali Önal; “1990 yılında vefat eden ve ömrünü insanlığa hizmete adayan Hulusi Efendi’nin tavsiyesi ile hayırsever işadamı Hakkı Tunç, bütün öğrencilerin kıyafetlerini her yıl hediye etme geleneğini hiç aksatmadan devam ettirmiştir, bu oldukça güzel ve örnek bir hizmet olarak hafızalarda yerini almıştır. Hulusi Efendi’nin sağlığında başlattığı hediye geleneği günümüzde aksatılmadan sürdürülmektedir. Hem ailelere destek hem de öğrencilere güzel bir hediye olan bu geleneği yaşatan hayırsever Hakkı Tunç ile Vakfın Başkanı Hamidettin Ateş Beyefendi ve diğer yetkililere teşekkürü bir borç biliyoruz. Vakfın hediyesi olan elbiselerle okuyan öğrenciler, bu hizmeti hiç unutmamaktadır ve unutamayacaktır. Bazı öğrencilerimizin bu elbiseyi alacak gücü var ama çok sayıdaki öğrencimiz maalesef bu imkâna sahip değil. Dolayısıyla vakıf öğrencilerimizin eğitimlerini alırken motive edici ve teşvik edici bir çalışmayı sürdürmektedir” diye konuştu.

Öğrencilerle yakından ilgilenin

M. Ali Önal ayrıca konuşmasında velilere de seslenerek ailelerin öğrencileriyle yakından ilgilenmeleri konularında bazı tavsiyelerde bulundu. Önal; “Dejenere olan toplumda aileler çocuklarına ne kadar çok sahip çıkar, ne yaptığını, kimlerle arkadaşlık ettiğini, tertip düzenini ve de eğitimine ne kadar önem verdiğini kontrol ederse iyi bir nesil yetiştirmiş ve üzerine düşen görevleri yerine getirmiş olur” dedi.

Konuşmanın ardından temsili olarak bazı öğrencilere kıyafetleri hediye edildi. Törene Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulusi Efendi Vakfı Müdürü Resul Kesenceli, bazı sivil toplum kuruluş yöneticileri ile çok sayıda veli katıldı.


Anahtar Kelimeler: