Çocuklarının okulunda yarıştılar

Çocuklarının okulunda yarıştılar

Çocuklarının okulunda yarıştılar
Eğitim 5.12.2009 23:51:00 3049 0

Darende’deki Özel Birgül İlköğretim Okulunda “3. Veliler Yarışıyor” adlı bilgi yarışması yapıldı. Öğrencilerin, öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı birbirinden zor soruları yanıtlayan veliler, doğru cevabı bulabilmek için ter döktü.

Okulun konferans salonunda yapılan bilgi yarışmasına katılan 12 veli, 2’şerli gruplar halinde soruları yanıtladı. Çocuklarının ve diğer öğrencilerin önünde heyecanla soruları doğru yanıtlamaya gayret eden veliler, yanılınca üzülüp, doğru bilince çocuklar gibi sevindi.

Soruları çocuklar hazırladı

Okul Müdürü Zeliha Yıldız yarışma öncesinde yaptığı konuşmada okuldaki tüm öğrencilerin velilerine çağrıda bulunduklarını ve kabul edenleri yarışmaya dahil ettiklerini bildirdi. Öğretmenlerin rehberliğinde çocuklar tarafından hazırlanan sorular arasından 20 tanesini seçtiklerini kaydeden Yıldız; “Bazıları güncel bazıları da bilgiye dayalı soruları velilerimiz yanıtlamaya çalışacak. Önemli olan burada çocukların önünde medeni cesaretle çıkıp, bu yarışmaya katılmak, bu sevinci, bu güzel atmosferi paylaşmaktır” dedi.

Velilerin eşleri veya diğer velilerle oluşturduğu gruplara 20 soru yöneltildi. 2 dakika süre ile soruların yanıtlanması istendi. Yarışma sırasında anne ve babaları sahnede soruları çözmeye çalışırken çocukları da onların heyecanlarına ortak oldu.

Geçen yılın birincisi kazandı

Yarışmayı geçen yıl da birinciliği alan Ramazan-Sonay Korkmaz çifti 80 puanla kazandı. Adem Özkan-Murat Kul adlı veliler 75 puanla ikinci, Ali ve Funda Semerci çifti de 70 puanla üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından bir teşekkür konuşması yapan Okul Müdürü Zeliha Yıldız; “Bu yarışmanın bir tane birincisi oldu ama bizim bütün velilerimiz bizim gönlümüzde birincidir” dedi. Birinci olan gruba altın hediye edilirken tüm yarışmacılara katılım belgesi verildi.

Yarışmanın ardından veliler çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Anahtar Kelimeler: