Sivas’ın Valisi ve Belediye Başkanı

Sivas’ın Valisi ve Belediye Başkanı

Sivas’ın Valisi ve Belediye Başkanı
Gündem 5.12.2009 23:49:00 2010 0

Sivas Valisi Ali Kolat Kurban Bayramı tatilinin son gününü akrabaları ve hemşehrilerimizle ile görüşmek üzere babaocağı Darende’de geçirdi. Kolat, Darende’de turizm alanlarında örnek alınacak çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kolat Darende’deki ilk durak yeri olan Somuncu Baba Külliyesi’nde Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’le karşılaştı. Eşi ve çocuklarıyla Darende’ye gelen Başkan Ürgüp, Vali Kolat’ın memleketinde güzel bir sürpriz yaşadıklarını belirtti. İkili daha sonra Somuncu Baba Türbesi, Darende Tanıtım Merkezi ve ilçedeki diğer tarihi mekânları gezdi. Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek Kolat’a gezisi boyunca eşlik etti.

Vali Kolat, Somuncu Baba Külliyesi civarında yapılan çalışmalar hakkında Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’ten bilgiler aldı. Darende’nin özellikle vakıf tarafından yapılan çalışmalarla her geçen gün güzelleştiğini ifade eden Kolat, bir sivil toplum örgütünden ziyade, yerel yönetim kurumu gibi çalışan Hulusi Efendi Vakfı’nın ilçeye ciddi katkılar sağladığını bildirdi.

Vakfın Darende’nin çehresini değiştirerek önemli bir cazibe merkezine dönüştürdüğünü kaydeden Ali Kolat; “Topluma faydalı hizmetleri kendisine ilke edinen vakfın, güzel çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. Ben gittiğim yerlerde, katıldığım bazı toplantılarda ve özellikle turizm alanında çalışma yapılacak bir yerde bulunduğum zaman ‘önce gidin Darende’yi gezin ve örnek alacağınız hususları görün’ diyorum. Burada gerçekten bütün çalışmalar göze hoş görünecek şekilde, doğayla bütünleşen bir estetik yapıya orta konuyor. Ve tüm bu çalışmaların bir vakıf tarafından gerçekleştiriliyor olması oldukça ilgi çekici, takdir edilmesi gereken bir durumdur” dedi.

Vali Kolat daha sonra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü doğduğu yer olan Balaban beldesine götürdü. Burada ilginç mimarisiyle gören herkesin dikkatini çeken Abdurrahman Erzincani camisini Başkan Ürgüp’e anlatan Kolat, beldedeki yaşam hakkında da bilgiler verdi.

Kolat’a babaocağında hemşehrileri büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda vatandaş Vali Ali Kolat’la görüşerek, bayramını kutladı. Kolat daha sonra anne ve babasının mezarlarını ziyaret edip akrabalarıyla görüştü.


Anahtar Kelimeler: