Trafikte yeni düzenleme

Trafikte yeni düzenleme

Trafikte yeni düzenleme
5.12.2009 23:44:00 2068 0

İlçemizin içerisinden geçen ve çok sayıda ilin de kullandığı Malatya-Kayseri karayolu üzerinde İlçe Trafik Komisyonu kararıyla bazı düzenlemeler yapıldı. Malatya Valiliği tarafından onaylanan karar doğrultusunda trafik güvenliği bulunmayan Dallas mevkiindeki kavşak kapatıldı.

Müftülük ile Tiryandafil Otel arasındaki kavşak “Kayseri istikametinden gelen araçların hızları göze alındığında kavşağa yaklaştığında durma mesafesi bulunmadığı” gerekçesiyle kapatıldı. Köprügözü mevkiinde bulunan halı saha istikametinden gelip ilçe merkezi yönüne gitmeyi tercih eden araçların kullandığı ve görüş mesafesi oldukça az olan kavşağın kapatılması olası bir kazanın da önüne geçilmesini sağladı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Darende Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışması ile kapatılan kavşaktan daha önceden yapılan araç dönüşleri ise Somuncu Baba kavşağı ve Kaymakamlık kavşaklarından yapılabilecek.

İlçe Trafik Komisyonun aldığı karar doğrultusunda Kayseri istikametinden gelen araçların çarşı içerisine girmeden hızlarını kesmek amacıyla Kaymakamlık kavşağına konulması planlanan trafik ışıklarının da önümüzdeki günlerde konularak faaliyete geçmesi bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: