Belediyeden çıkarılanlar ve alınanlar

Belediyeden çıkarılanlar ve alınanlar

Belediyeden çıkarılanlar ve alınanlar
Gündem 5.12.2009 23:42:00 2172 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan İşkur’la ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında 20 işsiz vatandaşın istihdam edildiğini, sigortaları yapılan kişilerin asgari ücretten maaş alacaklarını söyledi.

İşçilerin sigortaları ve maaşlarının İşkur aracılığıyla devlet tarafından ödendiğine dikkat çeken Özkan, belediye hizmetlerinde çalışacak yeni işçilerin 6 aylık süreyle görev yapacağını kaydetti. Başkan Özkan daha sonra yeniden yapılacak proje ile İşkur’un vereceği kararla aynı kişilerin işe devam edebileceğini veya yeni isimlerin alınabileceğini ifade etti. İsa Özkan, işe alımların İşkur’a başvurular arasından yapılan değerlendirmelerle belirlendiğini işçilerin de Belediye’nin çeşitli hizmetlerinde çalışmaya başladığını sözlerine ekledi.

Çıkarılan işçiler sorunu

Bu arada Başkan Özkan Belediye’de çalışan 17 ‘geçici işçinin’ iş akdine mahkeme kararıyla son verildiğini bildirdi. Arefe gününde işten çıkarılan eski çalışanlarına yemek veren Özkan; “Önceki dönemde geçici işçi statüsünden kadroya geçme imkanı tanındığı halde yapılmamış. Bu fırsat tepilerek, yıllarca belediye işlerinde emeği olanlara adeta ihanet edilmiştir. Sendikal haklar nedeniyle oluşan anlaşmazlıktan ötürü hukuka başvurulmuş, haksız bulunulmuş ve hukuki süreç sonucunda biz arzu etmesek de 17 çalışanımız işinden olmuştur” dedi. Kendilerinin bu konuda Herhangi bir siyasi amaç güdülmediğini, işçilerin çıkarılmış olmasından rahatız olduklarını ifade eden Özkan, hukuki kuralların işlediğini belirtti. Özkan çıkış verilenlerin yeniden işlerine dönmesi amacıyla yeni formüller aradıklarını da bildirdi.


Anahtar Kelimeler: