Çarşı sokağa döküldü

Çarşı sokağa döküldü

Çarşı sokağa döküldü
5.12.2009 23:37:00 2104 0

Darende’de 24 Kasım sabahı erken saatlerde duyulan şiddetli patlama paniğe neden oldu. Patlamanın ardından sesin geldiği yöne koşan vatandaşlar merakla ne olduğunu anlamaya çalıştı. Patlamanın kereste yüklü tırın lastiğinden geldiği belirlendi.

Bursa’dan Malatya’ya kereste götüren Hüseyin Güzel yönetimindeki 43 RK 808 plakalı tır, Darende’den geçerken lastiği büyük bir gürültü ile patladı. Patlama üzerine polisler çevrede araştırmaya başlarken itfaiye de haber verildi. Patlamanın kereste yüklü tırdan geldiğinin belirlenmesi üzerine polisler, araçta sürücü ile birlikte inceleme yaptı. Tırın patlayan lastiğinden duman çıkması ile balataların ısındığı ve patlamanın da bu nedenle olduğu belirlendi.

Tır şoförü, polis ve itfaiye eşliğinde 100 metre ilerideki lastikçiye doğru hareket etti. Lastikçinin tıra müdahale edecek teçhizatı olmaması üzerine az ilerdeki başka lastikçiye doğru hareket eden tırdan ikinci patlama sesi duyuldu. Ortalığı toz duman kaplarken arkadaki ikinci lastiğin de patladığı belirlendi.


Anahtar Kelimeler: