Servis şoförü çok dikkatli olmalı

Servis şoförü çok dikkatli olmalı

Servis şoförü çok dikkatli olmalı
5.12.2009 23:30:00 2067 0

Darende’de, Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik İstasyon Amirliği ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortaklaşa düzenlediği bir programla servis şoförlerine yönelik ‘trafik kurallarının ihlalleri ve güvenli yolcu taşımacılığı’ konularında seminer verildi.

Darende METEM salonunda 2 Kasım günü verilen seminere, İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Hüseyin Tanrıkulu, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Rahim Eserer, Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük ile ilçede taşımacılık yapan servis ve minibüs şoförleri katıldı.

Seminerin sunumunu yapan Malatya Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Emniyet Amiri Nevzat Körpeoğlu servis şoförlerinin diğer araç kullananlara göre daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Yolcu taşıyan minibüsler ve servis şoförleri ile okul servis şoförlerinin farklı görevler ifa ettiğini belirten Körpeoğlu; "Sizler Türkiye`nin geleceğini taşıyorsunuz, hassas olun. Öğrencileri bindirirken ve indirirken kaldırıma tam yanaşın. Öğrenci araca tamamen binmeden veya inmeden aracı hareket ettirmeyin. Bu yüzden büyük felaketler yaşanıyor. Lütfen anneleri, babaları gözyaşlarına boğmayın. Kutsal görevinizin bilincinde olun" diye konuştu.

Konuşmasında yolcu taşıyan minibüs şoförlerine de seslenen Körpeoğlu, 3 kuruş fazla kazanmak için araca alınacak ayaktaki yolcunun olası bir kaza sırasında ölümü yada yaralanması halinde kazanması planlanan paranın çok daha fazlasının ödeneceğini hatırlattı.

Trafikteki en önemli hususlardan birinin konsantre olduğuna vurgu yapan Nevzat Körpeoğlu, kurallara uyan bir sürücünün başkalarının hatalarını da telafi edecek şekilde aracı kullanması gerektiğine dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler: