Mesleki beceri kazandırılıyor

Mesleki beceri kazandırılıyor

Mesleki beceri kazandırılıyor
5.12.2009 23:29:00 1573 0

Darende Halk Eğitim Merkezi’nde Arıcılık Kursu verildi. İlçe Milli Eğitim ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortak projesiyle Halk Eğitim’de verilen kursa 21 kişi katıldı.

Kursun başlangıç töreninde bir konuşma yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Haşim Özkan, vatandaşların isteği doğrultusunda kurslar açmaya devam edeceklerini söyledi. Özkan; “Arıcılık Kursu da bunlardan bir tanesidir. Ayrıca örgün eğitim alanında da ilköğretim öğrencilerine Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursları açılacaktır. Merkezimizce, açık öğretim ve açık lise kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ise, "Halkımızın örgün ve yaygın eğitim olarak hizmetindeyiz. Şu anda yaygın eğitim olarak organize etmiş olduğumuz Arıcılık Kursu`na 21 kursiyer katılıyor. Arıcılık Kursu kayısıya alternatif bir gelir elde etmeleri ve aile bütçelerine büyük katkı sağlamaları için açıldı. İlçe Tarım Müdürlüğünce ortaklaşa açmış olduğumuz bu kursa katılan herkesi kutluyorum. Ayrıca diğer yandan da ileriki tarihlerde memur arkadaşlar için de Arıcılık Kursu açacağız" dedi.

48 saat süren kurs eğitiminin ardından katılanlara sertifikaları verildi.


Anahtar Kelimeler: