İhtiyaçlı öğrenciler yararına kermes

İhtiyaçlı öğrenciler yararına kermes

İhtiyaçlı öğrenciler yararına kermes
5.12.2009 23:28:00 1500 0

Hulusi Efendi Vakfı tarafından ihtiyaçlı öğrenciler ve yardıma muhtaç vatandaşlar yararına kermes düzenlendi. Tarihi Yusuf Paşa Bedesteni’nde 18 Kasım günü açılan el işleri, çeyizlik eşyalar, giyim, gıda ve yayınlardan oluşan kermes Kurban Bayramı’na kadar açık tutuldu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, İlçe Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, çeşitli sivil toplum kuruluş yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışın ardından kermes gezildi.

Vakfa bağlı Şefkat Gülleri adlı hanımlar komisyonu tarafından tertiplenen ve çoğu gönüllü bayanlar tarafından yapılarak bağışlanan el işleri ile diğer ürünlerin satışlarından elde edilecek gelir, öncelikle ihtiyaç sahibi öğrenciler olmak üzere diğer yardıma muhtaçlara aktarılacak.

Altmışıncı kermes

Vakıftan yapılan açıklamada bu yıl yurdun değişik il ve ilçelerinden yapılan kermeslerin 60’ncısının Darende’de gerçekleştirildiği bildirildi. Kermese gelenler yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle daha çok kıyafetlere ilgi gösterirken, binbir emekle hazırlanan el işleri de yoğun talep gören ürünler arasında yer aldı.

Eğitim, sağlık, kültürel ve sosyal birçok alanda çalışmalar yapan Hulusi Efendi Vakfı tarafından çeşitli etkinliklerle yılın bütününde yardım amaçlı organizasyonlar düzenlenerek ihtiyaçlılara yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.


Anahtar Kelimeler: