Eğitim alanlarında daha hassas olacaklar

Eğitim alanlarında daha hassas olacaklar

Eğitim alanlarında daha hassas olacaklar
Gündem 3.11.2009 11:28:00 2571 0

Darende İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak’la birlikte okul müdürlerine yönelik, okul ve öğrenci güvenliği konulu toplantıda, her okula bir polis görevlendirerek, güvenlik konularında daha hassas davranacaklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, ilçe merkezindeki okul ve yurt müdürlerinin katıldığı toplantıda okulların dağılma saatlerinde öğrenci ve okulla ilgisi olmayan kişilerin eğitim kurumları etrafında dolaştığını, emniyet olarak bu tür vakaların önüne geçmek için kendilerinin bir dizi çalışma yaptıklarını, aileler, öğretmenler ve öğrencilerin de kötü amaçlı kişilere karşı duyarlı davranması gerektiğinin altını çizdi.

Çocukların yetiştirilmesinde en büyük görevin ailelere düştüğünü kaydeden Tanrıkulu; “Çocuğunun nereye gittiğini, kimlerle arkadaşlık ettiğini, evin dışındaki alanlarda nasıl hareket ettiğini aileler kontrol etmeli ve gerekli terbiyeyi vermelidir. Okul idareleri devamsızlığı olan öğrencileri hemen ailelerine bildirmeli ve takibini istemelidir. Rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri bir aile gibi otokontrol sistemiyle bu işe yardımcı olmalıdır. İş işten geçtikten sonra dövünmenin faydası olmaz. Çünkü gençler çok çabuk etkilenebilen bir yapıya sahiptir. Televizyon dizilerinden etkilenenleri toplumumuzda sıklıkla görmekteyiz. Aileler, eğitim kurumları ve biz üzerimize düşeni yaparsak çocuklarımız aydınlık yarınlarımıza emin bir şekilde ulaşırlar. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak her okula bir polisimizi görevlendirerek o eğitim kurumuyla ilgili bütün çalışmamızı ilgili görevlimiz aracılığıyla takip ederek yürüteceğiz” dedi.

Okul müdürlerinin dilek ve temennilerini dinleyerek not alan Sait Tanrıkulu, internetkafe denetimleri ile servis şoförleri üzerinde yoğunlukla bir çalışma yaparak yaşanan aksaklıkların giderilmesini sağlayacaklarını bildirdi.


Anahtar Kelimeler: