Günpınar´da çeşmeye zarar verdiler

Günpınar`da çeşmeye zarar verdiler

Günpınar´da çeşmeye zarar verdiler
Gündem 3.11.2009 10:19:00 2219 0

Hulûsi Efendi’nin oğullarından merhum Mahmud Kemal Ateş adına Günpınar Şelalesi’nin girişine yapılan sebil çeşmesi daha suyu akıtılmadan tahrip edildi. Darendelilerin ve sevenlerinin gönlüne taht kuran ve herkesin ‘Kemal Ağabey’ diye hitabettiği bir gönül dostu adına yapılan çeşmeye zarar verilmesi üzüntüye yol açtı.

Edinilen bilgilere göre 5 Ekim günü gecenin ilerleyen saatlerinde kimlikleri tespit edilemeyen kişi veya kişilerce çeşmenin taşları balyozla kırıldı. Balyozun sapının kırılmasıyla verdiği zarar yarıda kalan hain düşünce sahipleri kaçarak gecenin karanlığına karıştı.

O çeşmeden su akacak

Günpınar Şelalesine gelenlerin ihtiyaçlarını gidermeleri için yol üzerine konan çeşmeye dahi tahammül edemeyerek zarar verenlerin kim olduğu belirlenemezken çeşmenin kırılan taşları yenilenerek suyu akıtılacak.

Olaya tepki gösteren bazı Günpınarlılar ve hemşehrilerimiz çeşmeye zarar verilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek; “Bunu yapan herkimse sebile, hayır hasenata bile tahammülü yokmuş. Şelalemiz yapılan çalışmalarla çok güzel hale geldi ancak bazı istemezler bu güzelliğe anlamsızca karşı çıkıyor, zarar vermeye çalışıyor” dedi.


Anahtar Kelimeler: