Trafiğe kapalı tarihi köprüde tahribat

Trafiğe kapalı tarihi köprüde tahribat

Trafiğe kapalı tarihi köprüde tahribat
Gündem 3.11.2009 10:17:00 1707 0

Darende’de bir süre önce onarımı tamamlanarak sadece yaya ulaşımına açık olan tarihi Uzunok köprüsünden geçen bir aracın tahribata neden olduğu belirlendi. İş makinesinin oluşturduğu tahribat, Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik heyet tarafından incelendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Şube Müdürlüğü’nde görevli Bakım Onarım Şefi Mimar Tuncay Akbulut ve Proje Şefi Mimar Hakan Demirci tahrip edilen köprüde teknik inceleme yaptı. Bir süre önce onarılan ve araç trafiğine kapalı tutulan köprüden geçen iş makinesinin korkuluklarda oluşturduğu tahribatı inceleyen heyet, gerekli raporlarını düzenledi. 

Eserdeki tahribatı inceleyen Mimar Tuncay Akbulut, köprünün Darende’nin ve milletimizin ortak değeri olduğunu söyleyerek herkesin sahip çıkması gerektiğini bildirdi. Akbulut; “Eser onarıldıktan sonra araç trafiğine kapalı yayaların ulaşımına açık tutuldu. Ancak cahilce bir davranışla köprüden geçen bir iş makinesi üst korkuluklara zarar vermiş. Köprüdeki tahribat giderilecek, girişlere de engeller konacaktır. Ancak insanların sahip çıkması gerekir, bu köprü araçların geçebileceği nitelikte değildir” dedi.

Heyet ayrıca yıkılarak aslına uygun şekilde yeniden yapılan ancak bölünmüş yol projesiyle uyuşmayan ve yol kodunun altında kalan Nadir Köprüsünün de kullanılması amacıyla bir çalışma yaptı.

Projeler arasındaki uyumsuzluk nedeniyle yol kodunun altında kalan köprüde teknik bir takım düzenlemelerle yayaların kullanabilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde çalışmaların yapılacağını bildiren Mimar Hakan Demirci, bölünmüş yol çalışması yeni bittiği için bu işin sonlanmasını beklediklerini ve ortaya çıkan son tabloya göre gerekli düzenlemenin gerçekleştirilebileceğini söyledi.


Anahtar Kelimeler: