Sertifikalı Tohum Memnuniyeti

Sertifikalı Tohum Memnuniyeti

Sertifikalı Tohum Memnuniyeti
7.08.2007 23:37:00 8863 0

Darende Tarım Kredi Kooperatifi tarafından çiftçilere dağıtılan sertifikalı buğday tohumları çok iyi sonuç verdi.

Darende Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Necip Pekdemir, geleneksel yöntemlerle elde edilen tohumların verimleri ile elde edilen sertifikalı tohumların verimleri arasında %30 oranında farklılıkların olduğunu söyledi. Sertifikalı tohum kullanımının her geçen yıl artarak devam ettiğini belirten Pekdemir, "Sertifikalı tohum için yapılan devlet desteği sayesinde tohumluk piyasa fiyatları seviyesine inmektedir. Bu da çiftçinin işine gelmektedir" dedi.

Sertifikalı tohum kullanımının önemine değinen Darende Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Necip Pekdemir, "Birim alan için yapılan masraflar aynı olduğu halde ekonomik bir tarım için birim alandan en yüksek gelirin elde edilmesi bitkisel üretim için bir zorunluluktur. Ülke genelinde yaşanan kurak iklim buğday fiyatların artmasına neden olmuştur. İlçemizde ise bu yıl özellikle ilkbahar yağışlarının iyi olması buğday veriminin daha da armasını sağlamıştır. Bu durum çiftçinin yüzünü şimdiden güldürmüştür" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifinin çiftçinin en örgütlü bir kuruluşu olduğunu belirten Pekdemir, Türk tarımına geçmişte ve günümüzde çok büyük hizmetler sunduğunu ifade etti. Kooperatif Müdürü Pekdemir, yıl içerisinde bir ortağa Tar-Et Projesi kapsamında 30 bin YTL kredi kullandırıldığını 75 ton sertifikalı tohum dağıtıldığını belirterek hizmetlerin mukayaseli olarak bizzat yerinde görüldüğünü sonucun ise son derece sevindirici olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: