İller Bankası Adana Bölge Müdürü oldu

İller Bankası Adana Bölge Müdürü oldu

İller Bankası Adana Bölge Müdürü oldu
Hemşehriler 3.11.2009 09:59:00 4233 0

İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü görevine hemşehrimiz Hüseyin Sönmezler atandı. 2004 yılında kurumun Gaziantep Bölge Müdürlüğüne atanan Sönmezler, 5 yıl süren görevinin ardından Adana’ya tayin edildi. Sönmezler Adana, Osmaniye, Hatay ve Mersin illerini kapsayan geniş bir alana sahip bölgeye yönetici oldu.

Bürokrasideki başarı

İşadamı hemşehrimiz Bekir Sarı Darende Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aslan Tektaş’la birlikte Sönmezler’i göreve başlamasının ardından makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette genelde ticari başarılarla ün yapan hemşehrilerimizin bürokraside de adını duyurduğuna dikkat çekildi.

Hüseyin Sönmezler, 22 yıldır görev yaptığı kurumda yerel yönetimlerin çalışmalarına kaynak sağlayan planlama ve yönlendirmelerle bir dizi çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Özgeçmişi

Hüseyin Sönmezler, Darende’nin Heyiketeği Mahallesinden Hacı Ebubekirzade Osman Efendi’nin torunu, merhum Kemal Sönmezlerin oğludur. Posta çalışanı olan babası Kemal Sönmezler’in görevi nedeniyle bulunduğu Tufanbeyli’de 1963 yılında dünyaya gelen Sönmezler Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1987 yılında İller Bankasının Adana Bölge Müdürlüğü’nde İnşaat Mühendisi olarak göreve başladı. Kurumun çeşitli birim ve kademelerinde yönetici olarak görevlerde bulundu. 2004 yılında İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürü olarak atanan ve 5 yıl bu görevi yürüten Sönmezler son olarak İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü görevine tayin edildi. Hüseyin Sönmezler evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hemşehrimize görevinde başarılar diliyoruz.


Anahtar Kelimeler: