Afrikadekiler için kuyu kermesi

Afrikadekiler için kuyu kermesi

Afrikadekiler için kuyu kermesi
3.11.2009 09:49:00 1631 0

Anadolu Gençlik Dergisi Darende Temsilci Hamit Özbey Afrika’da bir katre suya hasret insanlara Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığı ile su kuyusu açarak yardım eli uzatmayı hedeflediklerini belirterek kuyuya da Darende adını koymak için bir kermes düzenleyeceklerini söyledi.

Hamit Özbey Anadolu’dan Afrika’ya kardeşlik görevi misyonuyla Darende’nin hayırsever adını başka kıtalara taşımak için 16 Kasım tarihinde bir kermes düzenleyeceklerini bildirdi. Özbey; “Kur’an-ı Kerim’in Nahl Suresinde yer alan ‘Allah, Gök`ten su indirdi, ölümünden sonra yeri onunla diriltti’ ayeti, bizlere suyun önemini belirtmektedir. Müslüman insanlar olarak biz de Afrika’da suya hasret insanlar için bir şeyler yapmak istiyoruz. Anadolu Gençlik Dergisi Darende Temsilciliği olarak ilçemizdeki yapılan hayır çalışmalarına yenilerini eklemek için Cansuyu Yardımlaşma Derneği aracılığı ile Afrika’ya su kuyusu açmayı hedefliyoruz. Bu hayırlı çalışmanın finans kısmını gerek nakdi yardımlarla, gerekse 16 Kasım’da Darende Lisesi’nin yan tarafındaki Sofular apartmanında açılacak kermes ile karşılayacağız” dedi.

Fakir ve aç insanları düşünelim

Afrika Kıtası’nda insanların, kurak çöl iklimi ve imkânsızlıklar sebebiyle içme suyu sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Özbey, insanların su ihtiyaçlarını kilometrelerce yol giderek, sağlıksız ve kirli suyla karşıladığını bu sular sebebiyle salgın hastalıklar yaygınlaşarak çoğunluğu çocuk binlerce insan hayatını kaybettiğini ifade etti.

Afrika’da Darende’nin adının verileceği su kuyusunu açtırmak için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirten Hamit Özbey bu hayır işine yardımseverlilikle tanınan tüm hemşehrilerimizi katkı sağmaya davet etti.


Anahtar Kelimeler: