Babalarını da oğullarını da askere gönderdi

Babalarını da oğullarını da askere gönderdi

Babalarını da oğullarını da askere gönderdi
3.11.2009 09:35:00 1765 0

Darende Askerlik Şubesinde görevli sivil memur Rahmi Kara aynı yerde 26 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı. Bugüne kadar 20 bin civarında vatandaşın askere gönderilmesi işlemini yapan Kara, babasını da oğullarını da askere gönderdiği insanlar olduğunu söyledi.

Aslen Malatyalı olan Rahmi Kara, 1983 yılında ilk görev yeri olan Darende Askerlik Şubesi’nde sivil memur olarak çalışmaya başladı. Aynı görevde 26 yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrılan Kara, bugüne kadar 20 bin dolayında vatandaşın askere gönderilme işlemini yaptığını bildirdi.

‘Hâlâ burada mısınız’

Rahmi Kara; “Son yıllarda işlemini yaptığım bazı gençlerin babalarını da askere gönderdiğimi fark ettim. Bazen çocuklarıyla birlikte şubeye gelen vatandaşlar ‘hâlâ burada mısınız, beni de göndermiştiniz, oğlumu da askere siz gönderiyorsunuz’ diyerek hayretlerini dile getirmektedir. Görevim nedeniyle Darendelilerin büyük çoğunluğunu yakinen tanır hale geldim. Eskiden işlerimiz çok zordu ve yorucuydu, bugün işlemler teknolojik gelişmelere bağlı olarak hızlandı ve kolaylaştı” dedi.

Memuriyet nedeniyle Darende’ye yerleşen Rahmi Kara, ilçeden ayrılıp ayrılmama konusunda kararsız olduğunu, edindiği dostluklar, çevre ve alıştığı ortamdan kopmayı istemediğini de belirtti.


Anahtar Kelimeler: