Darendede yenileniyorum

Darendede yenileniyorum

Darendede yenileniyorum
Gündem 15.10.2009 15:12:00 2245 0

“Darende’ye gelince yenileniyorum”

1992-1995 yılları arasında Darende Kaymakamlığı yapan Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, eski görev yeri olan ilçemize gelerek hasret giderdi. 3 yıl görev yaptığı Darende’yi çok sevdiğini belirten Kurdoğlu; “Aradan yıllar geçti, her Darende’ye gelişte adeta yenileniyor, ruhumun tazelendiğini hissediyorum” dedi.

Mehmet Kurdoğlu, işadamı hemşehrilerimiz Osman Parlak ve Mevlüt Yıldırım’la birlikte Darende’ye gelerek bazı ziyaret ve temaslarda bulundu. Darende’nin yeni Kaymakamı Murat Uzunparmak, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş ve görev yaptığı dönemden bazı kişilerle görüşen Kurdoğlu ilçedeki tarihi ve turistik mekânları da gezdi.

15 yıldır gönlüm burada

Her gelişinde Darende’de olumlu gelişme ve değişiklikler gördüğünü ifade eden Mehmet Kurdoğlu; “Buradan ayrılalı 15 yıl oldu ama gönlüm hala Darende ile beraber. Beni bir hemşehrileri olarak gören Darendelilerin yakın ilgileri, gösterdikleri sevgi ve bu şehrin bende bıraktığı tesir, unutulacak gibi değil. Son yıllarda ziyaretlerimi artırmaya başladım, sanki babaocağına gider gibi bir heyecanla geliyorum. Aradan yıllar geçti, her Darende’ye gelişte adeta yenileniyor, ruhumun tazelendiğini hissediyorum” dedi.

Fayda sağlayan hizmetler

Darende’nin gelişmesinden oldukça memnuniyet duyduğunu kaydeden Kurdoğlu; “İlçede özellikle Hulusi Efendi Vakfı’nın çok güzel çalışmaları var. Devlet eliyle yapılamayacak birçok işi vakıf üstlenerek Darende’yi bir cennete çeviriyor. Nereye baksanız vakfın güzel bir eserini, topluma fayda sağlayan bir hizmetini görmek mümkün” diye konuştu.

Yeni atanan Kaymakam Murat Uzunparmak’a da Darende’de görev yapacak olmanın herkese nasip olmayacak bir iş olduğunu söyleyen Kurdoğlu; “Darende insanın ufkunu açıyor, tecrübelerini artırıyor, biraz azim ve gayret gösteren bir yönetici burada güzel çalışmalara imza atar ve unutulmaz anılara sahip olur” dedi.

Çalıştığı dönemde mesaide bulunduğu bazı memur ve yöneticilerle de bir araya gelen Kurdoğlu ilçeyi de gezerek hasret giderdi.


Anahtar Kelimeler: