TOKİ tamam

TOKİ tamam

TOKİ tamam
Gündem 19.12.2007 23:18:00 4978 0

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nce yürütülen ve özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına yönelik planlanan çalışma kapsamında Darende’de yapımı düşünülen TOKİ evleri ihaleye çıktı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Darende’de konut, sosyal donatı, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri için ihale açtı. Açılan ihalede Darende’de yapılacak TOKİ Evlerinin tünel kalıp sistemi ile betonarme karkas 196 adet konut, konvansiyonel kalıp sistemi ile konut, ticaret merkezi, cami inşaatı ile genel, adaiçi altyapı ve çevre düzenlemesi işi yaptırılacak.

Yer tesliminden itibaren 500 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesine tüm istekli firmalar katılabilecek. İhale, 3 Mart 2008 tarihinde saat 14.00’de TOKİ’de açık ihale usulü ile yapılacak. Konut, sosyal donatı, altyapı ve çevre düzenlemesi ihalelerine katılmak isteyenler, teknik şartnameyi her iş için ayrı bedel ödeyerek TOKİ’den temin edebilecekler. Teknik şartnameye göre hazırlanacak teklif mektupları ise belirtilen ihale tarihlerinde, ihale saatine kadar TOKİ Başkanlığına anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verilecek. Buna göre, ihale sonucu üzerine ihale yapılan istekli ile sözleşme imzalanacak. Söz konusu ihalede istekliler, teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri oranda geçici teminat verecekler.

Darende Kaymakamı Vural Karagül, yürütülen çalışma ile TOKİ’yi Darende’ye kazandırdıklarını söyleyerek "TOKİ Darende’ye gelmez dediler ama çok çalıştık, artık Darende’nin TOKİ evleri oldu. 196 başvurunun olduğu evlerin yapımı için 3 Mart 2008 tarihinde ihale yapılacaktır. Darende’ye hayırlı olsun " dedi.

Çukurova Bölgesindeki yapılan ön çalışmaların büyük katkısı da olduğuna değinen Kaymakam Karagül, hizmette memleket ayrımının gözetmediğini Darende için ne gerekiyor ne tür hizmet gerekiyorsa yılmadan usanmadan boş sözlere kanmadan hizmet yarışına devam ettiklerini belirtti.

Vural Karagül, TOKİ yetkilileriyle yapılan görüşme neticesinde konut tercih şeklinden yola çıkılarak Darende için 85 metrekarelik ve 115 metrekarelik olmak üzere iki tip konutun yapımının planlandığını ve ilk etapta 196 konutun ihalesi yapılıp çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Kaymakam Karagül açıklamasının devamında; "TOKİ için başlatılan kayıt çalışmasının özellikle gurbette bulunan Darendeliler tarafından duyulmasının ardından büyük bir talep patlaması yaşandı. Yer tercihi, konutların özellikleri, ödeme koşulları gibi etmenlerde sayının yükselmesinde oldukça yararlı oldu. İnşallah bu çalışma neticesinde yeni konutların yapılmasıyla Darende’de önemli bir adım daha geride kalacak, ilçe yeni konutların yapılmasıyla daha gelişmiş, müreffeh, bir yapıya kavuşacak, vatandaşlarımız da daha modern ve güzel konutlara kavuşacaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: