Muhtarın örnek hareketi

Muhtarın örnek hareketi

Muhtarın örnek hareketi
15.10.2009 15:04:00 1878 0

Zaviye Mahallesi Muhtarı Celaletdin Ateş bir ilke imza atarak mahalle halkının toplu olarak bayramlaşması için Yusuf Paşa Bedesteni’nde yemekli bir bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramın ilk günü öğleyin verilen yemeğe çok sayıda mahalleli katıldı.

Geleneksel Darende kebabı ikram edilen yemek davetinde ayrıca mini bir Türk Sanat Müziği konseri de sunuldu. Aynı zamanda Hulusi Efendi’nin torunu olan Muhtar Celaletdin Ateş mahallelinin toplu olarak yemekli bir davette bayramlaşması amacıyla düzenledikleri davete gelenlere teşekkür etti. Ateş; “Mahallemizin sakinleri yıllardan beri bir gelenek olarak bayramın ilk günü öğlen namazından sonra toplu olarak bütün evleri gezerek bayramlaşıyordu, bu yıl hep beraber yenilen yemeğin ardından bu gezinin yapılmasını düşünerek bir organizasyon yaptık. Bu geleneği bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

Bayramlaşmaya Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ve bazı Belediye Meclis Üyeleriyle Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş de katıldı.


Anahtar Kelimeler: