PTTde sıra sorunu

PTTde sıra sorunu

PTTde sıra sorunu
Gündem 15.10.2009 14:33:00 1672 0

Darende PTT Müdürlüğünde gişe görevi bir kişi tarafından yürütülünce, 3 ayda bir ödenen 2002 sayılı kanunla 65 yaş üzeri yaşlılık ve özürlü maaş ödemesinde para almak için gelen vatandaşlar saatlerce sıra bekledi. PTT’ye başka işlem yaptırmak için gelenler de yoğunluk nedeniyle içeriye girmekte zorlandı.

Edinilen bilgilere göre kadrosunda 4 gişe memuru bulunan Darende PTT’sinde görevlilerden birinin tayininin çıktığı, birinin istifa ettiği, birinin raporlu olduğu, işleri hizmetli kadrosundan memurluğa geçen bir görevlinin yürüttüğü belirlendi. Bir dağıtıcının da zaman zaman gişede görevlendirildiği öğrenildi.

Vatandaşın sıra çilesi

Tek gişe görevlisi hizmet verince vatandaşların taleplerine cevap verilmekte de büyük sorunlar yaşandı. 3 ayda bir yapılan 2002 sayılı kanunla 65 yaş üzeri yaşlılık ve özürlü maaş ödemesinde 2 bin civarında vatandaş parasını almak üzere PTT Müdürlüğüne geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giren vatandaşlar tek gişe görevlisinin ödeme yapabilmesi nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kaldı. Sıraya girmeyen ve söz dinlemeyerek parasını almak için ön tarafa ilerleyenlerin oluşturduğu karmaşadan dolayı zaman zaman tartışmalar yaşanırken, tamamı yaşlı olan vatandaşlar duruma isyan etti.

Saatlerce ayakta bekleniyor

73 yaşındaki Güllü Yeşil sabah erken saatte köyden gelerek sıraya girdiğini, tek görevlinin ödeme yapmasından dolayı saatlerdir ayakta beklediğini belirtti. 3 ayda bir verilen parayı alana kadar büyük eziyet çektiklerini kaydeden Yeşil; “Devletimiz sağolsun yaşlıyı mağduru düşünüp para veriyor ama burada görevli olmayınca o kadar insan saatlerce bekliyor. Burada bekleyenler ihtiyaçları olmasa gelip sıraya da girmez, beklemez de. Aylardır böyle tek görevli çalışıyor, ne zaman para alacak olsak günümüz beklemeyle geçiyor. Artık sesimizi duysunlar ve buradaki yaşlıları düşünerek görevli tayin etsinler” dedi.

Yorgunluk veriyor

68 yaşındaki Muharrem Aksoy da para almak için gelenlerin yaşlı ve hastalardan oluştuğunu, büyük çoğunluğunun ayakta durmaya mecali bulunmadığını ve para almaya gelen yaşlıların evlerine dönünce birkaç gün bu yorgunluğu üzerinden atamadığını bildirdi.

Hasan Kama isimli bir vatandaş ise para havalesi yapmak için geldiği PTT’ye giremediğini, böylesi bir yoğunlukla karşılaşacağını bilemediği için söz verdiği ve elinde olduğu halde parasını yatıramadığını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: