Kimseye saygıları yok

Kimseye saygıları yok

Kimseye saygıları yok
Gündem 15.10.2009 14:31:00 1243 0

Heryıl onbinlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan, ülkemizin önemli bir inanç turizm merkezi halini alan Somuncu Baba Külliyesinin hemen dibindeki bir vatandaşa ait ahır, çevreye rahatsızlık veriyor. Ziyarete gelen turistler, ahır ve dışarıya bırakılan hayvan atıklarının çevreye yaydığı kötü kokulardan rahatsız olduklarını bildirdi.

Temizlik, sadelik ve herkesi imrendiren bakımı nedeniyle insanların ilgi odağı olan Somuncu Baba Külliyesinin hemen yanı başından yayılan kokuların, çevrede oluşan çirkin görüntülerin böylesine güzel bir yere yakışmadığını kaydeden ziyaretçiler, duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Hayvan besleme barınaklarının şehrin dışında veya uygun yerlerde olması gerektiğini kaydeden ziyaretçiler, bu konuya acilen çözüm bulmasını istedi.

Konu hakkında görüşlerini dile getiren ziyaretçiler; “Burada çok güzel bir manevi hava var, gelen insanlar gönül huzuruyla sade ve tertemiz olan külliyeyi keyifle geziyor. Böylesine güzide bir mekanın hemen yanıbaşında bir vatandaşa ait hayvan barınağı ve dışarıya bıraktığı atıklar etrafa kötü kokular yayılması kabul edilemez. Oluşan kötü kokular ve sinekler ziyarete gelen insanları rahatsız ediyor. Bu konuya derhal el atılarak böylesine önemli bir turizm merkezinin etrafındaki bütün çirkin görüntüleri, etrafa rahatsızlık veren unsurlar kaldırılmalıdır. İnanç turizminin önemli merkezi olan Somuncu Baba’nın etrafına gereken özen gösterilmelidir. Buradan yayılan kötü kokular Somuncu Baba’nın ruhuna karşı bir saygısızlıktır. Çevreye, topluma ve insanlara saygısı olanlar böylesine önemli bir yerde çirkin hiçbir şeye müsaade etmez” dedi.


Anahtar Kelimeler: