Bakan onayladı

Bakan onayladı

Bakan onayladı
Eğitim 19.12.2007 23:04:00 4454 0

Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik Malatya’da eğitimi değerlendirdi. Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere 8 Kasım tarihinde Malatya’ya gelen Bakan Çelik, Darende’de yapımı düşünülen ortaöğrenim yurdu ve Anadolu Öğretmen Lisesinin açılması için onay verdi.

Darende’ye Anadolu Öğretmen Lisesi’nin açılması için uzun zamandır sürdürülen girişimler sonuç verdi, yapılan açıklamalara göre Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Sağlık Meslek Lisesi binasında faaliyete başlayacağı belirtildi.

Darende Kaymakamı Vural Karagül Darende’ye kazandırılması için uzun zamandır uğraş verilen Anadolu Öğretmen Lisesi’nin 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında açılacağını açıkladı. 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde 60 öğrenciyle eğitime başlayacak olan Lise, Sağlık Meslek Lisesi binasında eğitim-öğretime merhaba diyecek.

Karagül yaptığı açıklamada, "Daha önce Sağlık Meslek Lisesi olarak faaliyet gösteren okul binamızın yanındaki hayırsever bir hemşehrimiz tarafından yaptırılan Yüksek Okul binasında açılan Anadolu Lisesi’nin ardından Anadolu Öğretmen Lisesinin açılmasına da karar verildi. Darende’de açılacak olan Anadolu Öğretmen Lisesi’ne kayıtlar önümüzdeki eğitim döneminde alınacak ve büyük bir aksilik olmazsa 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde faaliyete başlayacak. Açılan her yeni okul Darende’nin gelişimi demektir. Darende’ye ekonomik katkı demektir. Özel eğitim kurumlarıyla yeni eğitim kompleksleriyle Darende eğitim kültür ve tarih kokan bir yer olarak anılmaya devam edecektir. Ayrıca ortaöğrenim öğrencilerimizin kalacağı bir yurt yapımına da başlanacak. Yurdun yapımı için 300 bin YTL’lik ödenek çıktı. Yurdun temel çalışmalarına çok kısa zaman içinde başlanacak. ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: