Milli Eğitim Müdürü açıkladı

Milli Eğitim Müdürü açıkladı

Milli Eğitim Müdürü açıkladı
Eğitim 4.09.2009 17:23:00 2702 0

“Eğitim başarı oranı arttı”

Darende’de okul müdürleri ile öğretim sezonu öncesinde bir toplantı yapan Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, SBS ve ÖSS yerleştirmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak başarı oranının geçmiş yıllara oranla artış gösterdiğini söyledi. Necati Tarak ÖSS’ye giren 282 öğrenciden 95’inin, SBS’ye giren 458 öğrenciden 165’inin yerleştirmelerinin yapıldığını mevcut durumu önceki yıllarla karşılaştırdıklarında başarı oranlarını artmış olarak gördüklerini bildirdi.

Başarı yüzde 100’ün üstünde

Necati Tarak yaptığı konuşmada öğrenci potansiyeli ve fiziki imkanlar olarak Malatya’da ilk sıralarda yer alan Darende’den ÖSS ve SBS’ye giren öğrencilerin başarı gösterme oranlarında artış olduğunu belirtti. Tarak, geçtiğimiz yıl 153 öğrencinin yerleştirmesi yapılırken bu yıl 165 öğrencinin SBS ile çeşitli okulları kazandığını, yine geçtiğimiz yıl 49 öğrencinin yerleştirmesi yapılırken ÖSS’de bu yıl 95 öğrencinin üniversiteli olduğunu kaydetti.

AB Standartlarındayız

Tarak; “Öğretmen açığımıza rağmen öğrencilerimizin sınavlarda gösterdiği başarılar artış göstermiştir. İlçedeki okullarımız AB standartlarına ulaşmıştır. Fiziki anlamda ve teknolojik imkanlara sahip olma açısından tamamına yakını modernize edilen okul ve sınıflarımızda eğitim kalitesi arttırılmıştır. Öğretmenlerimizin özverilerini biraz daha ortaya koymaları da başarıları direk olarak etkilemiştir. İlçede eğitim alanında yaşadığımız temel sorunlardan birisi ilçede oturmayan öğretmenlerimizin günlük olarak Malatya’dan geliş-gidiş yapmalarıdır. Uzun süren yol nedeniyle fiziken yorulan öğretmenlerimizin olduğu okullarda başarı oranlarının düşük olduğu bir gerçektir. Bu konudaki sorun ortadan kalksa, öğretmen açığımızı da azaltabilirsek ben inanıyorum ki başarılarımız daha da artacaktır. Öğretmen açığımıza ilişkin taleplerimizi bildirdik, umarım başarılarımızı değerlendirerek sesimize kulak veren yöneticilerimiz gerekeni yapacaklardır” dedi.

İkinci yerleştirmede de bekleniyor

Okul müdürleriyle sınav sonuçları ve yerleştirmelere ilişkin bilgileri de paylaşan Necati Tarak, Darende genelinde 282 öğrencinin ÖSS’ye girdiğini, bunlardan 240’ının 165 puanı aştığını ve 52 öğrencinin 4 yıllık fakültelere, 36 öğrencinin 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarına 7 öğrencinin de Açık Öğretim Fakültelerine yerleştirildiğini bildirdi. Toplam 95 öğrencinin yerleştirmesinin yapıldığına dikkat çeken Tarak, kontenjanlardaki boşluk nedeniyle yapılacak ikinci yerleştirmelerden de çok sayıda öğrencinin yararlanmasını beklediklerini ifade etti.

En başarılı Özel Birgül

Necati Tarak, SBS’de ise sınava giren 458 öğrenciden 432’sinin kazanmasına rağmen toplam 165’inin yerleştirilebildiğini belirtti. 6 öğrencinin Fen Liseleri, 25 öğrencinin Öğretmen Liseleri, 57 öğrencinin Anadolu Liseleri, 52 öğrencinin İmam Hatip Liseleri, 21 öğrencinin Mesleki Eğitim Liseleri ve 4 öğrencinin de Sağlık Meslek Liselerine yerleştirildiklerini ifade eden Tarak, Fen Liselerine Özel Birgül İlköğretim Okulunun 4, Cumhuriyet ve Nadir İlköğretim Okullarının da 1’er öğrenci göndereceğini söyledi. Başarı oranlarını da açıklayan Tarak, Özel Birgül İlköğretim Okulunun yüzde 96, Ahmet Çokyaşar İlköğretim Okulunun da yüzde 51 başarı performansı gösterdiğini vurguladı.


Anahtar Kelimeler: