Eğitimde değişim rüzgarı

Eğitimde değişim rüzgarı

Eğitimde değişim rüzgarı
Eğitim 4.09.2009 17:19:00 2765 0

“Kaliteli iş yapmak için ölçmek lazım”

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yönetim uzmanı Ömer Gülseren ilçemizde okul müdürleriyle yaptığı ‘Toplam Kalite Yönetimi’ toplantısında bir işi kaliteli yapmak için ölçmek gerektiğini ve önceden yapılan çalışmayı güncelleyerek artıranların ölçümlerle, kaliteli olup olmadığını kıyaslanması gerektiğini söyledi.

Özel Birgül İlköğretim Okulu’nun davetlisi olarak ilçemize gelen ve ‘Toplam Kalite Yönetimi’ üzerine bir toplantı yapan Ömer Gülseren Darende’deki okul müdürleriyle güncel eğitim konularını paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığının toplam kalite yönetimine oldukça önem verdiğini kaydeden Gülseren, eğitimdeki performans ve başarının bu çalışmalarla arttığını bildirdi.

Yeni döneme hazırlık

Seminerin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bülent Canlı hazırladıkları stratejik planlar doğrultusunda toplam kalite yönetimi kurallarını uygulayarak hedeflediklerini sürekli yakalayıp bir sonraki döneme daha hazırlıklı girdiklerini ve başarılarının sürekli artmakta olduğunu ifade etti.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da okullardaki başarı oranlarının artmasında Toplam Kalite Yönetimine uyulmasının etkisinin çok olduğunu söyledi. Tarak; “Stratejisini kağıt üzerinde bırakmayan ve gerçekleştiren okullarımız hedeflerini tutturmakla birlikte gözde birer eğitim merkezi olmaktadır” dedi.

Kalite kıyaslanmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yönetim uzmanı Ömer Gülseren ise yaptığı konuşmada eğitim öğretimin bir süreç olduğunu, önceden belirlenen kriterlere uyulup uyulmadığını belirlemek için sürekli ölçüm ve analizler yapmak gerektiğini belirtti. Gülseren; “Her okulun bir stratejik planının bulunması lazım. Bu planda gelecekle ilgili bir takım hedefler ve belli oranların yer alması gerekli. Asıl önemli olan bu planların uygulanmasıdır. Okullardaki genel başarı oranlarının artması da bu planların uygulanmasına bağlıdır. Bir işi kaliteli yapmak için ölçmek gerekir. Önceden yapılan çalışmayı güncelleyerek artıranlar yaptıklarını ölçüp, kaliteli olup olmadığını kıyaslamalıdır” dedi

Yönetici orkestra şefi gibidir

Vizyonu olmayan yöneticilerin ilerleme kaydedemeyeceğine dikkat çeken Ömer Gülseren; “Yönetici bir orkestra şefine benzer, farklı enstrümanlarla aynı şarkının çalınması gibi bir uyumu ortaya koymak gereklidir. Okullarda da yönetici arkadaşlarımız kabiliyet, beceri ve ilgi alanlarına göre öğretmenleri sosyal aktivitelere yönlendirmeli, derslerin yanı sıra toplumsal fayda sağlayan çalışmaların yapılmasına da katkı sağlatmalıdır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: