Yürüyerek Güle gidiyordu

Yürüyerek Güle gidiyordu

Yürüyerek Güle gidiyordu
Gündem 4.09.2009 17:16:00 2426 0

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisiyle görüşmek için Malatya`dan yürüyerek yola çıkan 68 yaşındaki Sami Karaaslan`ı, ikamet ettiği Dışişleri Konutu`nda ağırladı.

Malatya`dan 30 Temmuz Perşembe günü yola çıkan, Darende’de bir gece konaklayan ve 8 günlük yürüyüşün ardından Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesine ulaşan "ihtiyar delikanlı", yolculuğunu basından öğrenen Cumhurbaşkanı Gül`ün talimatıyla bu ilçeden Ankara`ya araçla getirildi.

Karaaslan`ı, ikamet ettiği Dışişleri Konutu`nda ağırlayan Gül, yaşlı adamdan hikâyesini anlatmasını istedi. Karaaslan`ın yürüyerek hacca gittiğini de öğrenen Gül`ün, "O ne büyük şey. Hacca gitmişsin yürüyerek" sözleri üzerine Karaaslan da "Mekke`yi göz önüne alınca Malatya`dan Ankara 2 saat gibi sanki" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yaşlı adamın Ankara`ya yürüyerek gelme macerasıyla ilgili olarak da "Ben yürümene nasıl müsaade edeyim? Herkes, `Bu Cumhurbaşkanı`nda hiç mi vicdan yok` demez mi? `Adam yürüyor, bu seyrediyor` derler" dedi.

Karaaslan, yolda karşılaştığı kişilerin Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmek için yürüdüğünü öğrenmesi üzerine, kendisine selam yolladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül de Karaaslan`dan Malatyalılara selamlarını götürmesini istedi.


Anahtar Kelimeler: