Gelecek için kermes

Gelecek için kermes

Gelecek için kermes
Gündem 19.12.2007 22:57:00 2792 0

Darende’de fakir öğrenciler ve ihtiyaç sahibi aileler yararına gıda, el işi ve hazır giyimden oluşan bir kermes açıldı.

Kermes açılışında konuşma yapan Darende Belediye Başkanı Memduh Önal: eğitim, kültür, sağlık, sosyal ve hayri hizmetlerde öncü olan Hulûsi Efendi Vakfının Darende başta olmak üzere Türkiye genelindeki açtıkları kermeslerle ihtiyaç sahibi ailelere umut kapısı olmalarından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Hulûsi Efendi Vakfı Hanımlar Komisyonuna bağlı olarak çalışan Şefkat Gülleri’nin organizesiyle Tiryandafil Otel’de düzenlenen kermesin açılışını hakkında bilgiler veren Şefkat Gülleri sorumlusu Aysel Sevinç ise, amaçlarının ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Sevinç konuşmasının devamında; "Vakfımıza başvuruda bulunan öğrencilerden ihtiyaç sahibi olanlardan belirlediklerimize öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla burslar vermekteyiz. Burs gelirlerinin bir kısmını da bu tür kermeslerden sağlamaktayız. Çocuklarımızın öğrenimlerini tamamlayıp, vatana millete faydalı birer birey olmalarını istediğimiz için, gönüllü hizmet eden kardeşlerimizin destekleriyle kermes organizasyonları yaparak gelir elde etmekteyiz. Öğrenci burslarının dışında civarımızdaki insanların ihtiyaçlarını da gözetmekteyiz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar yapmaktayız" dedi.

Kermesin açılışına Darende Belediye Başkanı Memduh Önal ve eşi Münevver Önal, Ilıca Belediye Başkanı Ömer Yurt, İlçe Vaizi Yahya Özen, Hulûsi Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Palakoğlu, Asil Ltd. Şti. Genel Müdürü Mustafa Göy’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Eğitim gönüllüsü bayanların böyle bir kermes düzenleyerek eğitime katkıda bulunmalarının her türlü takdire şayan olduğunu vurgulayan Sevinç, vatandaşları kermesten alışveriş yaparak ihtiyaç sahiplerine katkı sağlamaya davet etti.

Kermeste, hazır giyim, el işleri ve gıda reyonlarında ürünler satışa sunuluyor.


Anahtar Kelimeler: