Hanımağamız oldu

Hanımağamız oldu

Hanımağamız oldu
Gündem 17.08.2009 11:20:00 2733 0

Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinin ağası AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık oldu.

Güreşlerde geleneksel olarak ağalık artırması yapıldı. 8 kişinin yarıştığı ve 120 bin TL’ye yükselen artırmada Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ağalık için yarışanların Darende’ye hizmet edeceklerine ve bu paraları yatırım olarak ilçeye kazandıracaklarına inandığını bildirdi. Özkan; “Darende’ye hizmet eden Sayın Kaymakamımızın yürüttüğü ağalığı bu yıl ilçemize çeşitli hizmetleri olan Milletvekilimiz Öznur Çalık’a vermek istiyoruz. Kendilerinin Darende’ye olan yakınlıklarını biliyoruz bunda sonra da artacağına inancımız tamdır. Ağalık artırmasına katılanların affına sığınarak bu payeyi Hanımağamıza vermek istiyoruz” önerisinde bulundu. Ağa adayları ve sahada bulunanlar Başkanın önerisini alkışlayarak destekledi.

Hizmet boyun borcu

Kendisine güreş ağalığı verilmesi sürpriziyle karşı karşıya kalan Öznur Çalık da Belediye Başkanı’nın çok zor bir görev verdiğini bildirerek; “Darende’ye hizmet boynumuzun borcu, buradaki çalışmalara her zaman destek verdim, Darende’nin ve Darendelilerin her zaman emrindeyim. Ağalık payesinin verilmesi benim için büyük bir onurdur” dedi.

Ağalık büyük bir şeref

Çok heyecanlı olduğunu ve ilk kez böylesi bir duyguyu yaşadığını kaydeden Çalık; “7 bin yıllık tarihi olan bir ilçeye Hanımağa olmak Güreş Ağası olmak benim için çok büyük bir şeref, Milletvekilliğim nedeniyle yaptığım görevde yüküm biraz daha arttı, çok daha fazla çalışacağım. Darendelilerin emrindeydim, bundan sonra sorumluluğumun daha fazla arttığının farkındayım. Tecrübeli Ağamızdan neler yapacağımızı öğreneceğim” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ise; “Öznur Hanım’ın Darende’ye, güreşlere olan ilgisini bugün yakından gördüm, ata sporumuzu çok heyecanla takip etti. Bir parlamenter olarak bu programda bulunması bile çok önemli. İnşallah hayırlı uğurlu olur” dedi.

Ağalık kıyafeti giydirilen Öznur Çalık, eski Darende Kaymakamı ve geçen yılın güreş ağası olan Vural Karagül ve Belediye Başkanı İsa Özkan’la birlikte er meydanında bulunanları selamladı.

 


Anahtar Kelimeler: