TOKİ tamamlandı

TOKİ tamamlandı

TOKİ tamamlandı
Gündem 15.08.2009 19:21:00 2278 0

Darende Kaymakamı Vural Karagül, birkaç yıl öncesinde Darende’ye gelmesi hayal gibi gözüken Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 196 konutunun yapımının tamamlandığını ve çok kısa bir süre sonra teslim edileceğini söyledi. Karagül; “Konutları müteahhit firmadan teslim alan TOKİ’nin Ağustos ayının ilk haftasına ev sahiplerine teslimat yapmaya başlamasını bekliyoruz” dedi.

1 yılda bitirildi

Kaymakam Vural Karagül, değişik sebeplerden ötürü yapımı bir türlü gerçekleştirilmeyen TOKİ konutlarının çevreden aldıkları destek ve yaptıkları girişimler sonucu hayata geçirildiğini, satışa çıkarılan konutların çok kısa sürede tükenip, 1 yılda inşaat çalışmalarının bitirildiğini bildirdi. Darende’de modern yapısı ve çevresiyle yeni bir ikamet alanı oluştuğuna dikkat çeken Karagül, TOKİ konutlarının bulunduğu alanın havadar ve ilçeye hakim bir noktada olduğunu kaydetti.

Konut ihtiyacı karşılandı

Vural Karagül; “Gelişen Darende’nin konut ihtiyacını karşılamak üzere çalışmalarını başlattığımız TOKİ konutlarının ilçemize yapılması projesinde mutlu sona ulaşıldı. Kimilerince hayal olan ve yapımı için hiçbir gayret gösterilmeyen bu çalışmayı tamamlamak bir Kaymakam olarak bize nasip oldu. Önemli olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesidir. 2+1 ve 3+1 olarak projelendirilen 8 bloktan oluşan 196 TOKİ konutunun inşaat çalışmaları ve çevre düzenlemeleri bitirilmiştir. Binalar kullanıma hazır halde olup ayrıca sosyal alanlar, dinleme yerleri, çocuk oyun parkları, alış veriş merkezleri ve camisi de bitirilerek proje tamamlanmıştır. TOKİ yetkilileri ile yaptığımız görüşme neticesinde Ağustos ayının başında konutların sahiplerine teslim edilmesi beklenmektedir. Bu projenin hayata geçmesiyle hayallerin gerçeğe dönüşeceği bir kez daha ortaya konmuştur. Bizler biraz gayret ettik, vatandaşlarımız da fedakarlık ederek iyi birer yatırıma sahip oldu. İlçemizde şu anda konut ihtiyacı giderilmiş durumdadır. Kiralar da dolaylı olarak düşüş göstermiştir. Bu durum evi olmayan herkese yaramıştır” dedi.

Darende için önemli bir proje ve kazanım olan TOKİ konutlarının tamamlanmasının kendisini de bu işi bitirme şerefine erdirdiği için mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Karagül; “Ev sahiplerinin güle güle oturmalarını diliyorum. İnşallah yeni evleri hayatlarında yeni başlangıçları da getirir” diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: